Ove subote u Zaprešiću 5. atletska utrka za Grb grada Zaprešića, 10. pojedinačno i 6. ekipno Prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju

OPEN UTRKA: Na stazi od pet kilometara mogu se okušati i građani – za pobjednike u svim kategorijama osigurane vrijedne nagrade

Objavljeno: 27.10.2022. zagorjeinternational

U prostorima West Gatea u srijedu je predstavljeno pojedinačno i ekipno Prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju – 5. atletska utrka za grb grada Zaprešića, 10. pojedinačno i 6. ekipno prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju, kojeg organizira Atletski klub Fit iz Zaprešića, a koja će se ove subote održati u Zaprešiću.
U utrci na deset kilometara, koja će početi u 10 sati, sudjeluju seniori i seniorke te stariji juniori i juniorke. Trči se pet identičnih krugova s početnim i završnim (ulazak i izlazak iz kruga) od približno 500 metara. Utrka na tri kilometra počet će u 11.30 sati, a u njoj će se sudjelovati kadeti i kadetkinje. Start i cilj utrke su na istom mjestu u ulici Babušnica. S početkom u 12 sati, održat će se i utrka na pet kilometara, a sudjelovat će mlađi juniori i juniorke. Radi se o utrci za Prvenstvo Hrvatske, a ona je ujedno i Open utrka, pa se tako u nju mogu uključiti svi građani Zaprešića i okolice. Za najbolje su osigurane nagrade, odnosno pojedinačno medalje HAS-a, ekipno 10 kilometara pehar HAS-a, na 10 kilometara od prvog do četvrtog mjesta ( muškarci i žene) poklon bon Westgate – za prvo mjesto u iznosu od 1000 kuna, drugo mjesto 700 kuna, treće 500 kuna i četvrto 300 kuna.

Utrke su najavili izbornik Hrvatske reprezentacije (atletika) Mladen Katalinić, višestruka državna prvakinja u maratonu i 3000 metara zapreke Tea Faber, ovogodišnja prvakinja Hrvatske u maratonu i pobjednica Zagreb maratona 2022. godine Viva Kovač, višestruki prvak Hrvatske na 1500 metara, 3000 metara, 5000 metara, 10000 metara, 10 kilometara i kros trčanju, pobjednik prvenstva Hrvatske održanog 2020. godine na istoj stazi i dvostruki pobjednik Westgate božićne utrke Dino Bošnjak te ispred organizatora, Helena Gleđa i Ante Živković.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba