Osam milijuna kuna vrijedni radovi na adaptaciji međimurskog Zavoda za javno zdravstvo bliže se kraju - obišao ih i župan Posavec

PRIJEKO POTREBNO: Uredit će se prostorije za rad djelatnosti za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje

Objavljeno: 26.10.2022. VH

Prije godinu dana pokrenut je projekt rekonstrukcije Paviljona IV u kojem djeluje Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, a sve s ciljem da se kroz svoje djelatnosti još snažnije uključe u unaprjeđivanje zdravlja i sigurnost stanovništva Međimurske županije.

Gradnja novih i adaptacija postojećih prostora Zavoda omogućit će kvalitetnije uvjete za provođenje brojnih javnozdravstvenih programa, a radovi napreduju prema predviđenom planu. 

Da se u to uvjeri, obišao ih je i župan Matija Posavec u društvu ravnateljice Zavoda Marine Payerl – Pal, a sam projekt vrijedan je više od osam milijuna kuna.

U tijeku su završni građevinski radovi, a do kraja godine se očekuje opremanje prostora. Uz to, postavit će se fotonaponska elektrana i dizalica topline zahvaljujući kojima će se značajno smanjiti troškovi energenata, a konačni cilj je energetska neovisnost cijele zgrade.

Dogradnjom i adaptacijom zgrade Zavod će dobiti prijeko potrebne prostorije za rad djelatnosti za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti koja do sada nije imala svoj prostor te će se proširiti djelatnost za javno zdravstvo i promicanje zdravlja koja trenutno djeluje u dvije prostorije. Uredit će se i učionica za rad s malim grupama, a svojim aktivnostima Zavod će i dalje nastojati promicati zdrave navike, pratiti zdravstveno stanje i unaprjeđivati zdravlje stanovnika Međimurja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba