Ponovno sjajni zabočki ‘Olimpovci’ u Splitu pokupili 13 medalja

Petar Pavalić okitio se s dva zlata, Patrik Erceg s tri srebra i broncom, Leon Novak osvojio je zlato, broncu i tri srebra, a Emma Horvat za vrat je stavila srebro i broncu

Objavljeno: 26.10.2022. VH

U Splitu je proteklog vikenda, kao dio ‘HEP Grand prix’ natjecanja HPS-a u sezoni 2022./23., održan ‘Jadran Grand prix’, a natjecanje se održalo na 25-metarskom bazenu gradskog bazenskog kompleksa u Poljudu. 

Nastupilo je oko 300 plivačica i plivača iz gotovo svih naših klubova, a sukladno propozicijama organizatora, natjecatelji su bili podijeljeni u tri kategorije – apsolutna, juniori i mlađi juniori. Natjecanje je bilo organizirano tako da su se ujutro plivale kvalifikacije, a poslijepodne je bilo rezervirano za finale. 

Pod stručnim vodstvom trenera Ivice Androića iz plivačke baze ”Termi Tuhelj” put Splita su krenuli  i zabočki ‘Olimpovci’ Vanja Bartol, Emma Horvat, Hana Blažević, Petar Pavalić, Patrik Erceg, Leon Novak, Ivan Fučkar, Enio Horvat i Niki Horvat. 

Izborili su ukupno 36 utrka i s ovog su se natjecanja vratili s 13 medalja, od čega tri zlatne, sedam srebrnih i tri brončane, a osim osvojenih medalja, zauzeli su još 20 plasmana u 10 najboljih po kategorijama. 

Najbolji ‘Olimpovac’ na ovom natjecanju bio je Petar Pavalić (mlađi senior) koji je osvojio dvije zlatne medalje u ‘A’ kategoriji, i to u disciplinama 100 i 200 metara leđno. 

Junior Patrik Erceg je osvojio četiri medalje, od čega tri srebrne i jednu brončanu koju je osvojio u ‘A’ kategoriji. Medalje je osvojio u disciplinama 50, 100 i 200 metara leptir. Mlađi junior Leon Novak osvojio je pet medalja, od čega jednu zlatnu, jednu brončanu i tri srebrne. Medalje je osvojio u disciplinama 50, 100 i 200 metara slobodno te 100 i 400 metara mješovito. 

Medalje je na ovom natjecanju osvojila i mlađa juniorka Emma Horvat koja je osvojila jedno srebro i jednu broncu. Medalje je osvojila u disciplinama 100 i 200 metara leptir. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba