Zgodna nogometašica Ana Maria Marković ima hrvatske korijene

IZNIMAN TALENT: Ponude joj pristižu na sve strane, javlja joj se Neymar, godi joj kada je nazivaju lijepom, ali joj smeta seksizam i kada se piše da je seksi 

Objavljeno: 26.10.2022. zagorjeinternational

Ana Maria Marković (22), nogometašica hrvatskog podrijetla sa švicarskom putovnicom, je nakon debitantskog nastupa u dresu švicarskog Grasshoppera, preplavila naslovnice brojnih portala.

Također, mladu je nogometašicu lani na reprezentativno okupljanje povodom početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine, pozvao i izbornik hrvatske ženske nogometne reprezentacije Nenad Gračan, piše 24sata, a Marković nije razočarala. 

Zbog talenta joj stižu brojne ponude, no još nije spremna za daljnje korake.

– Najviše bih željela igrati u Engleskoj, ali još uvijek nisam spremna jer se trenutno osjećam jako dobro u Grasshoppersu – rekla je u razgovoru za švicarski 20minuten, prenosi 24sata.

Osim iznimnog sportskog talenta, mlada je nogometašica u razgovoru pokazala da se bavi i dubljim temama, a konkretno se dotaknula teme diskriminacije sportašica. 

– Razlika je kada se Erling Haaland fotografira u kupaćima i, primjerice, ja u bikiniju. Kod njega sigurno nećete naići na iste seksističke komentare. Mi djevojke jedna drugoj čuvamo leđa i podrška smo si, ali voljela bih da za nas to čine i kolege. To bi im bilo na čast – kazala je, ali i dodala da joj brojni komplimenti koji joj pristižu na račun njena izgleda, gode. 

Instagram

– Sviđaju mi se tekstovi u kojima me zovu najljepšom nogometašicom jer čini me sretnom kada čujem da sam lijepa. Ali onda neki nazovu seksi, što mi ne odgovara – priznaje.  

Također, otkrila je i da joj se javio jedan od najpoznatijih nogometaša današnjice, Brazilac Neymar.

– Naravno da sam u kontaktu s drugim nogometašima, radimo isti posao. Neymar je nevjerojatan. Nadam se da ću ga uspjeti nagovoriti da podrži ženski nogomet – poručila je Marković. 

Instagram

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba