Šećite i saznajte sve o biljnom pokrovu, orhidejama, životinjskom svijetu, fosilnom i rudnom bogatstvu, ali i ostalim zanimljivostima

IDI PA VIDI: ‘Putovi orhideja’ dobili nove staze i table

Objavljeno: 23.10.2022. zagorjeinternational

S ciljem edukacije i prezentacije prirodnih vrijednosti i ljepote Strahinjčice, tijekom listopada postavljeno je 18 novih edukativnih tabli, 68 putokaza te tri cestovne table. Uz postojećih 11 tabli, postavljeno je sedam novih tabli i nadopunjen je sadržaj. Na edukativnim tablama novog i zanimljivog dizajna nalaze se informacije o biljnom pokrovu, orhidejama, životinjskom svijetu, fosilnom i rudnom bogatstvu te ostalim zanimljivostima šireg područja Strahinjčice kako bi se naglasila vrijednost i značaj tog područja.

Staza je kružna i sastoji se od tri dionice: planinarsko-poučna staza na Strahinjčici od 8,4 kilometra, staza do Dedeka i babice duga 1,1 kilometar i staza orhideja Mala gora – Plat – Poljane duga 4,2 kilometra.

Staza je uređena još 2012. godine kako bi se privukli posjetitelji – ljubitelji prirode razne dobi i interesa s ciljem edukacije, rekreacije, podizanja razine ekološke svijesti kao i zbog očuvanja vrijednih staništa i svojti te cjelokupnog prosperiteta lokalne zajednice kroz održivi turizam. Zbog svega navedenog, želja je ove iznimne prirodne vrijednosti i ljepote kao i zanimljivosti iz povijesti ovog kraja prezentirati široj javnosti, a Javna ustanova Zagorje zeleno uređuje stazu i održava posjetiteljsku infrastrukturu na stazi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba