Za djecu od 9 do 14 godina

Sutra na Oro trgu u Oroslavju “Biciklistička učilica“

Objavljeno: 22.10.2022. zagorjeinternational

U nedjelju s početkom u 14 sati, Oro trg u Oroslavju postaje poligon za edukaciju i demonstraciju kako se ponašati u prometu kada smo biciklisti. Za djecu od 9 do 14 godina održat će se Biciklistička učilica, čiji je cilj učenje djece o sigurnosti u prometu – pravilnog i propisnog kretanja u ulicama.

-Manji sudionici, mlađi od devet godina, ne smiju na cestu, ali će prolaziti poligon kroz igru i na taj način učiti. Zamijećen je povećani broj djece na biciklima na našim cestama tako da je mudro ponoviti prometne znakove i propise. Pozivamo sve naše male i velike prijatelje da se pridruže teorijskom i praktičnom dijelu učilice, igri, provjeri znanja i na kraju podjeli priznanja i vrijednoj tomboli. Dragi biciklisti, vidimo se u nedjelju i ne zaboravite da svi sudionici bez iznimke trebaju imati zaštitnu kacigu – rekli su iz PU krapinsko – zagorske.

Teorijski dio će se održati na Oro trgu gdje će policijski službenici na jedinstven način objasniti pravila ponašanja biciklista u prometu. Na poligonu će svi polaznici probati vožnju raguliranu semaforom, zaobilaziti i rješavati probleme u prometu na siguran način te sve naučeno demonstrirati na biciklima zajedno s policijskim službenicima ulicama do škole, pješačkim prijelazima i kružnim tokovima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba