Ponovno sjajni rezultati

‘Olimpovci’ proteklog vikenda nastupili na dva plivačka natjecanja i kući donijeli ukupno 17 medalja od čega pet zlatnih

Objavljeno: 20.10.2022. VH

Plivači PK ‘Olimp’ iz Zaboka proteklog su vikenda nastupili na dva natjecanja. PK Šibenik je uz podršku HPS-a, organizirao tradicionalno plivačko natjecanje, 17. miting “Sveti Mihovil” na gradskom 25-metarskom bazenu ‘Crnica’. 

Natjecanje je održano u dva dijela za plivačice i plivače u dobi kadeta i mlađih kadeta. Nastupilo je  oko 260 natjecatelja iz 20-tak hrvatskih i bosanskohercegovačkih klubova koji su se natjecali u 10 pojedinačnih disciplina. Svaka utrka je bila finalna i za prva tri plasmana su podijeljene medalje u A i B kadetskoj te C i D mlađe kadetskoj kategoriji.

Sjajni rezultati 

Među njima nastupilo je 12 Olimpovaca, u sastavu Helena Dinjar, Borna Semenić, Petra Pečnik, Benjamin Sever Kozina, Fran Iveković, Luka Iveković, Dominik Šamec, Vita Galac, Noa Fiket, Fran Meglić, Petra Ljubej i Lara Grah pod dirigentskom palicom  trenera Nikole Ivekovića.

Olimpovci su osvojili 13 medalja, od čega četiri zlatne, šest srebrnih i tri brončane te su zabilježili još 14 plasmana u prvih deset. 

Posebno se istaknula mlađa kadetkinja Petra Ljubej koja je osvojila medalje u svim disciplinama na kojima je nastupila – dva zlata (100 i 200m slobodno) i dva srebra (50m leptir, 100m mješovito). Sjajna je bila i Lara Grah s također četiri medalje, jedna zlatna (100m prsno) i tri bronce (100 i 200m slobodno i 100m mješovito). 

Mlađa kadetkinja Vita Galac je osvojila tri medalje, zlatnu na 200m slobodno, i dva srebra (100m slobodno i 50m leptir), a kadetkinja Helena Dinjar osvojila je dva srebra (200m mješovito i 100m leđno). 

Također, ‘Zagrebački plivački klub’ je u subotu organizirao tradicionalni, 17. po redu, miting “Vidra” koji je održan na 25-metarskom bazenu bazenskog kompleksa ‘Utrine’ u Zagrebu, a natjecanje je bilo podijeljeno u dva programa – jutarnji dio za mlađe kadete i početnike te popodnevni za kadete, mlađe juniore i juniore. 

Brojne discipline

Organizatori su ugostili oko 610 plivačica i plivača navedenih uzrasta iz 20 hrvatskih klubova, među kojima i ‘Olimpovce’ koji su nastupili u popodnevnom dijelu u tri kategorije – juniori, mlađi juniori i kadeti. 

Nastupili su u disciplinama 50m slobodno, 200m mješovito, 50m leptir, 100m leđno i 100m prsno, te na kraju u utrci ‘Australiana’. Pod stručnim vodstvom trenera Ivice Androića iz plivačke baze ”Termi Tuhelj” u Zagrebu su nastupili Petar Pavalić, Patrik Erceg, Vanja Bartol, Leon Novak, Ivan Fučkar, Enio Horvat, Niki Horvat, Emma Horvat, Hana Blažević, Patrik Dinjar i Nadja Gorupić, a osvojili su ukupno četiri medalje.

Junior Petar Pavalić osvojio je tri medalje, od čega jedno zlato (100m leđno) i dva srebra (50m slobodno, 200m mješovito). Na ovom je natjecanju srebro još osvojila i mlađa juniorka Emma Horvat u disciplini 50m leptir. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba