Rok za podnošenje zahtjeva - 28. listopada

Općina Sveti Križ Začretje dodjeljuje 12 učeničkih i 25 studentskih stipendija – evo uvjeta

Objavljeno: 12.10.2022. zagorjeinternational

Načelnik Svetog Križa Začretja Marko Kos raspisao je natječaj za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima s područja općine.

Za dodjelu stipendija mogu se natjecati svi redovni učenici trogodišnjih i četverogodišnjih obrazovnih programa te redovni studenti preddiplomskih, diplomskih, integriranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija, odnosno stručnih studija i diplomskih specijalističkih stručnih studija.

Pravo na dodjelu stipendije imaju učenici srednjih škola i studenti koji imaju prebivalište na području općine te čija oba roditelja, odnosno skrbnici također imaju prebivalište na području općine. Za učenike srednjih škola dodjeljuju se stipendije u iznosu od 400 kuna mjesečno, odnosno 53,09 eura. Dodjeljuje se 12 stipendija. Za studente se dodjeljuje 25 stipendija u mjesečnom iznosu od 800 kuna, odnosno 106,18 eura.

Kriteriji za dobivanje stipendije su uspjeh u dosadašnjem školovanju, nadarenost, izvanškolski rezultati tijekom školovanja i socijalni status. Zahtjev za dodjelu stipendije podnosi se Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Sveti Križ Začretje, a rok za podnošenje zahtjeva je 28. listopada. Detaljne informacije o natječaju mogu se pronaći na web stranici Općine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba