U zabočkoj Župi svete Jelene Križarice proslavljen blagdan Kraljice Krunice, Dan bolesnika i medicinskog osoblja

Medicinsko osoblje nakon mise vjernicima izmjerilo krvi tlak i razinu šećera u krvi

Objavljeno: 09.10.2022. zagorjeinternational

Niske temperature, snijeg i poledica najčešći su razlozi zbog kojih tijekom veljače, kada se obilježava blagdan Gospe Lurdske i Dan bolesnika, mnogim ljudima narušena zdravlja u Zaboku nije lako otići u crkvu i boraviti duže vrijeme na svetoj misi, stoga se već godinama, u toplijem razdoblju godine, za bolesnike i nemoćne, nastoji upriličiti posebna misa.

U nedjelju su svi bolesnici na misnim slavljima u zabočkoj Župi svete Jelene Križarice primili sakrament Bolesničkog pomazanja, a potom i Svetu Pričest, a ujedno i proslavili blagdan Kraljice Krunice. Misna slavlja predslavio je župnik Branko Risek koji je u riječima homilije poseban naglasak stavio na riječ zahvale.

-Danas smo se ovdje okupili na molitvu za bolesnike i medicinsko osoblje. Ovaj susret želi nas potaknuti i na promišljanje – kako i usprkos našoj bolesti možemo postati, biti i ostati cjelovit čovjek; čovjek koji će kroz vlastitu patnju i bol znati prepoznati savršen put prema Bogu. I mi danas ovdje okupljeni možemo si postaviti pitanje naše osobne vjere. Olako zaboravljamo da svojim stavom i životom pokazujemo primjer drugima koliko smo vjerni Bogu i Crkvi osobito kroz zahvalnost i ljubav koju nam daruju drugi. Samo u takvoj vjeri možemo zapažati  velika Božja djela te ih samo činiti. Molimo Gospodina da nam dadne te vjere koja će biti čvrsta i jaka, cjelovita i postojana u kojoj ćemo znati zahvaljivati i biti zahvalni na svim Božjim darovima. – zaključio je homiliju župnik Risek.

Zahvaljujući angažmanu medicinskog osoblja, okupljeni vjernici mogli su si, nakon mise, izmjeriti krvi tlak i razinu šećera u krvi. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba