VELIKI DAN ZA ZLATAR I OKOLICU: U Donjoj Batini otvoreno reciklažno dvorište

“Predviđeno je da će se u prvih godinu dana prikupiti 35 tona otpada, a nakon toga će se ta količina povećavati“

Objavljeno: 06.10.2022. Valentina Cigula

U četvrtak je u Donjoj Batini svečano otvoreno reciklažno dvorište, čija ukupna površina iznosi 3600 metara kvadratnih, a u sklopu njega je postavljeno 19 kontejnera zatvorenog tipa volumena sedam metara kubičnih, tri eko kontejnera, jedna preša za kartonsku ambalažu, dva kontejnera volumena 1,5 metara kubičnih, tri klimatizirana natkrivena spremišta te tri rolokontejnera ukupnog volumena 32 metra kubična za glomazni otpad.

Suradnica u Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Zlatara, viša stručna suradnica za odnose s javnošću i EU projekte Monika Švenda rekla je da se radi o projektu Grada Zlatara koji je sufinanciranom iz Kohezijskog fonda, dodajući da se radi o 4,6 milijuna kuna vrijednom projektu, pri čemu iznos bespovratnih sredstva iznosi 3,7 milijuna kuna.

– Reciklažno dvorište predano je na upravljanje Komunalcu Konjščina d.o.o. Za početak radit će četvrtkom, od 14 do 19 sati, a za dalje ćemo vidjeti hoće li se uvesti rad za još koji danu u tjednu. Predviđeno je da će se u prvih godinu dana prikupiti 35 tona otpada, a nakon toga će se ta količina povećavati – istaknula je.

Djelatnica Grada Zlatara, viša suradnica za projekte Laura Bingula kazala je da su, u sklopu projekta, provedene edukativno – informativne aktivnosti na kojima su građani mogli saznati sve važne informacije o projektu.

-Postoji službena web stranica Reciklažnog dvorišta koju  građani uvijek mogu otvoriti i saznati sve što ih zanima. Problem s divljim odlagalištima otpada postoji, a nadamo se da ćemo ga s ovim reciklažnim dvorištem barem u nekoj mjeri smanjiti  – rekla je.

Građani će u reciklažno dvorište moći odvojeno odložiti papir, plastika, staklo, bio otpad, tekstilni otpad, elektronički i opasan otpad, glomazni otpad te građevinski materijal kao što je materijal na bazi gipsa, izolacijski i slično.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba