Policijski službenici PU krapinsko – zagorske sudjelovali u aktivnostima u okviru projekta CRO – SI – SAFE

Predstavljena oprema kriminalističke i interventne policije – djeca za uspomenu kući ponijela svoj otisak prsta

Objavljeno: 06.10.2022. zagorjeinternational

Policijski službenici Policijske uprave krapinsko -zagorska su u srijedu na zabočkom ZIVT-ovom trgu, u srijedu, sudjelovali u aktivnostima u okviru projekta CRO-SI-SAFE kojeg provodi Zagorska razvojna agencija u suradnji s partnerima, Krapinsko-zagorskom županijom, Razvojnom agencijom Sotla i Općinom Rogatec u okviru “Unapređenja kvaliteta suradnje i partnerstva hitnih službi”. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

 -Cilj projekta je osvijestiti javnost u pravilnom postupanju u slučaju nesreća uzrokovanih prirodnim nepogodama ili ljudskim faktorom te osigurati što bolju i kvalitetniju suradnju između hitnih službi. U okviru aktivnosti projekta održano je predstavljanje rada i opreme hitnih službi Krapinsko-zagorske županije, u kojima su uz nas sudjelovali Hitna medicinska pomoć, HGSS, Vatrogasna zajednica, Služba Civilne zaštite Krapina i Društvo Crvenog križa – rekli su iz PU krapinsko -zagorske.

Prezentaciji rada hitnih službi, prisustvovao je velik broj djece iz dječjeg vrtića i osnovne škole koji su došli u pratnji svojih odgajatelja i učitelja.

-Posjetiocima i građanima smo predstavili rad i opremu Službe kriminalističke policije i Interventne jedinice policije. Također u aktivnostima je sudjelovao i policijski službenik – motociklista Postaje prometne policije Krapina sa službenim motociklom. Interventna jedinica policije demonstrirala je pokaznu vježbu samoobrane, te je na izložbenom štandu prikazala opremu i specijalno naoružanje koja se koristi tijekom svakodnevnog rada i intervencija. Služba kriminalističke policije je na izložbenom štandu prikazala opremu u radu iz područja kriminalističke tehnike koju koristi u svom radu, a djeca su za uspomenu mogla dobiti svoj otisak prsta, a uživala su sjedeći na službenom policijskom motociklu – kazali su iz PU krapinsko – zagorske.

Prezentaciji aktivnosti hitnih službi prisustvovali su načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske Željko Košutić i zamjenik načelnika Robert Pavić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba