Povodom ‘Dječjeg tjedna’ u Maču

Načelnica posjetila vrtićance, ugostila osnovnoškolce, a održano je i darivanje za sedmero novorođenih

Objavljeno: 06.10.2022. VH

‘Dječji tjedan’, koji ove godine djeluje pod sloganom ‘Ljubav djeci prije svega’, nije zaobišao ni općinu Mače gdje je sve započelo u ponedjeljak “krugom prijateljstva“ na Trgu Općine gdje su se djeca okupila i ispisala poruke odraslima.  

Načelnica Mladenka Mikulec Šimunec je u jutarnjim satima posjetila i Dječji vrtić “Mačići”, a prilikom posjeta su djeci u predškoli uručene radne bilježnice koje je financirala Općina. Načelnica je pak od djece iz supine ‘Žabica’ ponijela sliku koju su izradila djeca. 

Također, u sklopu ‘Dječjeg tjedna’, učenici mačanske osnovne škole su u utorak posjetili načelnicu Mikulec Šimunec, a prilikom posjeta su pogledali zgradu Općine i uredske prostorije. Za načelnicu su pripremili važna pitanja te uputili svoje želje za poboljšanje sadržaja za djecu i mlade u općini. U ugodnom druženju su i dogovorili prve korake. 

– Djeca su uistinu čista radost , a njihove ideje su čudo – poručili su iz Općine. 

Općina je ujedno, povodom obilježavanja ‘Dječjeg tjedna’, u suradnji s Društvom “Naša djeca” Mače, organizirala i prijem za roditelje beba rođenih u razdoblju od svibnja do listopada, a rođeno ih je ukupno sedmero. 

Kratki program za roditelje i djecu pripremile su Mačanske mažoretkinje ‘Alina’, a prigodne poklone  uručili su im načelnica i dječji načelnik. Roditeljima je uručen zlatni privjesak s reljefom anđela, 2000 kuna, prigodni body za bebe, te buket cvijeća za mame novorođenih beba. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba