STATUS KOJI SE PROŠIRIO DRUŠTVENIM MREŽAMA: Djevojka napisala da je mladiću ispred nje na glavu pala cigla/dio zgrade

GLASNOGOVORNICA PU ZAGREBAČKE GOATTI:  Glavom je udario u građevinsku skelu koja je bila propisno postavljena – nije imao zaštitnu kacigu

Objavljeno: 06.10.2022. zagorjeinternational

Lara Culović (29) na svom je Facebook profilu u srijedu opisala situaciju koju je doživjela u Branimirovoj ulici, u Zagrebu, a vijest se proširila društvenim mrežama. Naime, ispred nje je jednom mladiću, kako je napisala u svojoj objavi pala cigla na glavu.

-Nikad u životu nisam imala ovoliko tuđe krvi na sebi. Bila sam na Branimirovoj ulici kada je dečku ispred mene cigla/dio zgrade direktno pao na glavu i kompletno ju otvorio. Krv je kapala posvuda. Ovo je sve što sam uspjela zabilježiti nešto kasnije, kao upozorenje svima vama. To sam mogla biti ja, to si mogao/mogla biti ti. Pokušala sam mu u šoku zaustaviti krvarenje rukom, dok nije izvukao ručnik. Pozvala sam hitnu, uzela broj. U kontaktu smo. Nije htio da ostanem s njim, u bunilu mi se zahvalio. Sad se osjećam krivo što nisam ostala. Dečko je cijelo vrijeme bio pri svijesti i nije mu bilo zlo, samo mu ništa nije bilo jasno. Posjela sam ga da ne stoji dok čeka – napisala je uz apel građanima da se paze, navodeći da se incident dogodio u blizini Branimirove 15, dodajući da je mjesto gdje mu je dio zgrade pao na glavu, bio “zaštićen“ skelama.

Djevojka je u nastavku objave napisala:

 -18:25 – Zovem na broj, nitko se ne javlja.

18:39 – Ja

“Zvala sam. Molim te da se javiš kad stigneš. Lara, cura s Branimirove”

18:42 – Dečko (Ivan)

“U bolnici sam. Nisam vidio da si zvala kad sam bio u hitnoj. Hvala ti na svemu.”

18:54 – Ja

“Okej, bitno da si na sigurnom. Javi mi ako se sjetiš što kažu, koliko je duboko to sve i što je sljedeće. Nadam se da ti je to da mi javiš okej s tobom. I nema na čemu.”

21:06 – Ja

“Zvali su me iz Jutarnjeg lista i uzeli izjavu o tome što se desilo. Grad očito još uvijek nije sigurno mjesto za pješake, bicikliste i ine. Nadam se da ne zamjeraš što sam podijelila događaj na društvenoj mreži, iznimno me šokiralo i zabrinulo, i radi tebe i radi sigurnosti drugih. Mogao si poginuti, kao i bilo tko da je bio na tvom mjestu; ja sam bila svega dva metra iza tebe. Neovisno o medijima, molim te da mi javiš svoje stanje i što doktori kažu. Držim fige da je sve u redu i da si okej.”

23:41

Zovu me s policije da me obavijeste kako se lažne izjave zakonski kažnjavaju, obzirom da ne mogu biti sigurna što mu je točno palo na glavu i da li je uopće išta palo. Policajac mi je patronizirajućim tonom pojasnio:”Skela vam je kao da imate kišobran. Teško da je nešto moglo pasti kroz nju.” Fenomenalno – napisano je.

Iz zagrebačke policije za Dnevnik.hr rekli su da nikome nije pala cigla na glavu.

-Mladić je glavom udario u građevinsku skelu koja je bila propisno postavljena. Nije imao zaštitnu kacigu. Lakše je ozlijeđen – rekla je za Dnevnik.hr glasnogovornica PU zagrebačke Marija Goatti, dodajući da policiju nakon incidenta nitko nije zvao, već su nakon objave sami počeli istraživati slučaj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba