Od obrta u maloj garaži do poduzeća s više od 250 zaposlenih

VELIKI JUBILEJ: Najdugovječnija tvrtka u RH čiji je osnivač još uvijek aktivan u poslovanju proslavila 55 godina postojanja

Objavljeno: 05.10.2022. zagorjeinternational

Dugih 55 godina postojanja obilježila je tvrtka Metal Product, osnivača i vlasnika Stjepana Šafrana. Tvrtka je specijalizirana za obradu metala, a prema podacima Hrvatske gospodarske komore, radi se o najdugovječnijem poduzeću u Republici Hrvatskoj čiji je osnivač još aktivan u poslovanju, piše Poslovni.hr.

-Jako smo ponosni što smo od obrta iz male garaže došli do poduzeća s više od 250 zaposlenih na lokacijama u Odri i Brezničkom Humu, 15.000 metara četvornih proizvodnih hala te 85 posto izvoza. Obilježavanjem jubileja želimo se zahvaliti našim poslovnim partnerima, a osobito strateškim s kojima surađujemo i više od 30 godina -rekao je Šafran.

U vrijeme rata u Hrvatskoj i BiH, tvrtka je zbog prirode svojih proizvoda bila ključna za obnovu električne mreže, a veliki iskorak u poslovanju ostvarila je nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju –  u posljednjih deset godina puno je uloženo u proširenje kapaciteta, usvajanje novih tehnologija te digitalizaciju, automatizaciju i robotizaciju proizvodnih procesa, a poslovanje je održano stabilnim.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba