Potražnja za radnicima i dalje velika

Evo koja su zanimanja u Hrvatskoj prošlog mjeseca bila najtraženija

Objavljeno: 05.10.2022. zagorjeinternational

U ponedjeljak je Ekonomski institut Zagreb (EIZ) objavio Indeks slobodnih radnih mjesta – OVI indeks koji pokazuje da je i prošlog mjeseca bila velika potražnja za radnicima, piše Poslovni.hr. Najtraženija zanimanja bila su prodavač, konobar, učitelj, skladištar i knjigovođa.

-U skladu s kretanjima na tržištu rada zadnjih godinu i pol dana, OVI indeks ukazuje kako je i u rujnu ove godine potražnja za radom bila snažna. U usporedbi s rujnom 2021. godine te rujnom pretpandemijske 2019. godine, ovogodišnji rujanski OVI pokazuje za 13,7 i 26,6 posto snažniju potražnju za radom -napisano je u objavi na Internet stranicama EIZ-a.

Iz EIZ-a ističu da je 48,5 posto oglasa za posao nudilo ugovor na određeno, a 42 posto ugovor na neodređeno, a primjećuje se i rast oglasa za posao koji spominju mogućnost rada od doma – s 1,7 posto u rujnu prošle godine na 2,5 posto u rujnu ove godine. U objavi Instituta istaknuto je da je sličan trend rasta vidljiv i s oglasima za poslove usmjerene na umirovljenike, kojih je u rujnu ove godine bilo 3 posto, a u rujnu prošle godine 2,5 posto.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba