Vikala je na sina, snahu i unuka, sud ju je osudio pa zaradila kaznu

BAKA DANKA IZ SV. KRIŽA ZAČRETJA: ˝Ubojice! Hoćeju mi zeti hižu!˝

Objavljeno: 05.10.2022. zagorjeinternational

˝Ubojice! Hoćeju mi zeti hižu! Maltretiraju me već trideset godina˝, riječi su kojima se baka Danka (83) iz Svetog Križa Začretja obraćala svom sinu, snahi i unuku u dvorištu kuće, a zbog njih završila na sudu.

– Kao majka, svekrva i baka, počinila je nasilje u obitelji prema svojem sinu, snahi i unuku na način da je u dvorištu vikala riječima: ˝Ubojice! Hoćeju mi zeti hižu! Maltretiraju me već trideset godina! To je moje! Ja sam to napravila s mužem prije 60 godina! Tu sam ja gazda! Mene ne bu niko steral iz kuće! Ubojice! Tati˝ – navodi se u presudi ovog slučaja prema pisanju portala Danica.hr.

Kako se ističe u presudi, time je počinila psihičko nasilje u obitelji, akod žrtava nasilja izazvala je osjećaj uznemirenosti i time počinila psihičko nasilje u obitelji prema sinu, snahi i unuku, koje je kod žrtava prouzročilo uznemirenost.

Baka Danka na suđenju je rekla kako se ne smatra krivom. Inače nije osuđivana niti se protiv nje vodi bilo kakav drugi postupak.

– Ne sjećam se i ne znam kaj se događalo taj dan. Ali, nisam psovala, niti vikala, niti vrijeđala svoju snahu, sina i unuka. Nemam kaj drugo za reći, stara sam i nemoćna. Već 30 godina sin i snaha napadaju mene i supruga jer hoće uzeti našu kuću – ispričala je baka Danka kojoj suprug više nije živ.

Sud je Danku kaznio, i to ne malom novčanom kaznom, mora platiti 2000 kuna

Baka Danka je, inače, suvlasnica kuće u kojoj svi zajedno žive, a poludjela je nakon što je u dvorištu vidjela sudskog vještaka geodeta koji je došao mjeriti nekretninu.

– Nemaš kaj tu delati! To sve ide na vrhovni sud i tam se sve to rješava! Nemaš kaj tu delati! Izvoli iz mojega dvorišta van – rekla je tada geodetu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter