Odlukom gradonačelnice Auguštan - Pentek

GRAD ZLATAR: Dijelit će se 15 studentskih, pet učeničkih i tri sportske stipendije – evo do kada se možete prijaviti  

Objavljeno: 04.10.2022. VH

Zlatarska gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek raspisala je Javni natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima u školskoj i akademskoj godini 2022./2023, a u proračunu Grada osigurana su sredstva za 15 studentskih i pet učeničkih stipendija.

Studentske stipendije dijelit će se u tri kategorije. Njih pet će biti dodijeljeno u kategoriji za nadarene studente, sedam će ih biti dodijeljeno u kategoriji po materijalnom statusu, a tri će biti dodijeljene u kategoriji za deficitarna zanimanja.

Kod učeničkih stipendija, dvije će biti dodijeljene u kategoriji za nadarene učenike, dvije u kategoriji po materijalnom statusu i jedna u kategoriji za deficitarna zanimanja.

Stipendija za učenike srednjih škola mjesečno iznosi 400, dok ona za studente iznosi 700 kuna, a rok za prijavu je 15. listopada. 

Također, gradonačelnica je raspisala i natječaj za dodjelu sportskih stipendija, a planira ih se dodijeliti tri i to onim pojedincima sportašima koji postižu vrhunske rezultate u pojedinačnom sportu, najmanje na nivou Republike Hrvatske. 

Visina stipendije iznosi 500 kuna mjesečno, a zahtjevi s prilozima podnose se zaključno do 15. listopada.

Više informacija o stipendijama dostupno je na službenim stranicama Grada. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba