Povodom Međunarodnog dana starijih osoba

UGODNO DRUŽENJE: Međimurski župan Matija Posavec obišao starije u Gornjem Kraljevcu 

Objavljeno: 03.10.2022. zagorjeinternational

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, međimurski župan Matija Posavec i predsjednica Mjesnog odbora Gornji Kraljevec Milena Granatir, subotnje su poslijepodne posvetili druženju s osobama treće životne dobi.

Međunarodni dan starijih osoba obilježava se u Hrvatskoj i u cijelom svijetu kako bi se naglasilo njihovo značenje u zajednici te umanjio osjećaj izoliranosti i usamljenosti, ali i osigurala životna sredina koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće životne dobi.

Kako je naglasio župan Posavec, ovaj dan se obilježava kako bi se prisjetili doprinosa starijih osoba u izgradnji današnjeg društva te istaknula njihova važnost. 

– Osobe starije životne dobi nas uvijek dočekaju s osmijehom i otvorenih srca, te zavrjeđuju naše poštovanje i pažnju. Mnogi od njih su skromni, a očekuju da ih se samo posjeti i pita za zdravlje. Godine donose neke promjene, i uloge se mijenjaju. Sada je na nama da brinemo o svojim najbližima u njihovoj zlatnoj dobi – zaključio je župan.

U Međimurskoj županiji se kroz programe pomoći i njege u kući kao i organizacijom i dostavom prehrane, objavljenjem kućnih poslova, održavanjem osobne higijene i zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba starijih i nemoćnih osoba, nastoji omogućiti da osobe starije životne dobi duže ostanu u svojim domovima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba