Odlukom načelnika Topolovca

Općina Radoboj će sufinancirati troškove prijevoza srednjoškolcima sa svojeg područja 

Objavljeno: 03.10.2022. VH

Odlukom načelnika Anđelka Topolovca, Općina Radoboj će sufinancirati troškove prijevoza redovitih učenika srednjih škola u ovoj školskoj godini, a Odlukom su utvrđeni i kriteriji te način sufinanciranja troškova javnog prijevoza učenika srednjih škola s prebivalištem na području općine. 

Pravo na sufinanciranje prijevoza imaju učenici koji imaju prebivalište na području općine, koji su u školskoj godini 2022./2023. redovno upisani u prvi, drugi, treći ili četvrti razred srednjih škola na području RH, učenici koji svakodnevno putuju od mjesta prebivališta u školu ili na redovitu učeničku praksu sredstvima redovnog putničkog javnog linijskog prijevoza (autobus ili vlak) te oni koji od mjesta prebivališta do škole putuju više od pet kilometara. 

Što se tiče iznosa stipendije, ako je u pitanju prijevoz autobusom, sufinanciranje troškova prijevoza učenika utvrđuje se mjesečno s određenim iznosom prema određenoj zoni. Oni koji do škole imaju 10 kilometara (zona I.) dobit će 82,38 kuna. Zatim, oni koji putuju između 10 i 20 kilometara (zona II.) dobivat će 119 kuna, oni koji putuju od 20 do 30 kilometara (zona III.) dobivat će 146,38 kuna, a oni koji putuju između 30 i 40 kilometara (zona IV.) dobivat će 173,88 kuna sredstava. Nadalje, oni koji putuju od kuće do škole između 40 i 50 kilometara (zona V.) dobivat će 201,25 kuna, a oni koji putuju više od 50 kilometara (zona VI.) dobivat će 237,88 kuna.

Ako se pak radi o željezničkom prijevozu, Općina će sufinancirati 12,5 posto cijene mjesečne ili polumjesečne učeničke karte učeniku koji ostvaruje pravo na subvenciju. 

Dodatne informacije dostupne su na službenim stranicama Općine. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba