Oštetio državu za preko 130.000 kuna

‘MIMO ZAKONA I ZDRAVOG RAZUMA’: Iskopao 4000 kubika kamena, sud ga oslobodio jer je imao troškove

Objavljeno: 02.10.2022. zagorjeinternational

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda kojom je 65-godišnji hrvatski državljanin oslobođen optužbe da je počinio kazneno djelo protupravne eksploatacije rudnog blaga, piše Večernji List.

Optužnicom se okrivljenog 65-godišnjaka tereti da je od veljače 2017. do prosinca 2018. godine nezakonito obavljao rudarske radove na eksploataciji mineralne sirovine građevnog kamena i otkopavao kamen izvan granica određenih koncesijom. Nezakonito je iskopao više od 4000 kubnih metara građevnog kamena i time prouzročio štetu RH u iznosu većem od 130.000 kuna.

– Općinski sud u Varaždinu oslobodio ga je optužbe iako je utvrdio da je iskopao navedenu količinu kamena izvan dopuštenih granica eksploatacije, ali da je kod toga imao troškove. Državno odvjetništvo u žalbi navodi da je potpuno pogrešno i neprihvatljivo uzimati u obzir troškove optuženika u obavljanju protuzakonite aktivnosti koju uopće ne smije poduzimati, a da njegovi troškovi nemaju nikakve veze s visinom štete koja je nastala za Republiku Hrvatsku – navodi se u priopćenju DORH-a.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba