“Ona spava“

Čolić opjevao tragičnu smrt djevojke koja je skočila s prozora na 11. katu zgrade da izbjegne silovanje

Objavljeno: 01.10.2022. zagorjeinternational

Zdravko Čolić u pjesmi “Ona spava“ je opjevao tragičnu smrt učenice medicinske škole u Kruševcu, Milice Kostić koja je skočila kroz prozor kako bi izbjegla silovanje. Od njene smrti prošlo je 48 godina.

Osamnaestogodišnjakinja odlučila je pomoći grupi mladića koji su je molili za pomoć. Rekli su joj da im treba  pomoć kod strogih roditelja jedne od njihovih djevojaka. Po ulasku u Miličin stan pokazalo se da dečki imaju druge namjere, piše Nova.rs, prenosi Index.hr.

Petorica mladića počeli su je uvjeravati da se skine i ne opire dok je seksualno zlostavljaju, pokušavali su je uvjeriti da je ‘bolje’ da sama pristane na silovanje nego da to prolazi uz dodatnu upotrebu fizičke sile. Jedan mladić premišljajući se, izašao je iz sobe, a zatim su za njim izašli i ostali kako bi ga uvjerili da ne odustaje. Tada je Milica u trenutku kada je ostala u sobi sama, skočila s 11. kata zgrade, izabravši sigurnu smrt umjesto poniženja. Nakon pada poživjela je još dva dana i za to vrijeme policiji uspjela otkriti tko su počinitelji i što se točno dogodilo tog kobnog dana.

Njezina smrt inspirirala je pjesnika Velizara Šofranca da napiše tekst pjesme “Ona spava“, a glazbu je skladao Kornelije Kovač. Pjesma je javnosti predstavljena kada je s njom Čolić pobijedio na Hit paradi u studenom 1974. godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba