KIŠA U ZAGORJU NIJE STVORILA VEĆE PROBLEME: Vatrogasci imali tek nekoliko sitnih intervencija, no igralište zabočkog NK-a Đalskog ponovno 'pliva'

“Poplavimo svake dvije – tri godine, najvažnije nam je da voda ne uđe u klupske prostorije“

Objavljeno: 30.09.2022. Valentina Cigula

Velike količine kiše koje su pale ovih dana u pojedinim dijelovima Hrvatske, zadale su vatrogascima pune ruke posla, a mnogobrojnim građanima stvorile i materijalnu štetu. Nažalost, u srijedu je u Rijeci zbog vodene bujice jedna osoba smrtno stradala. Velike količine kiše pale su i na području Krapinsko – zagorske županije, stoga smo upitali glavnog zapovjednika županijske Vatrogasne zajednice Stjepana Skulibera da li su zagorski vatrogasci imali većih intervencija.

– Nismo imali nekih većih događanja. Hrvatske vode su stavile pripravnost kod Klanjca. Vatrogasci su imali nekoliko sitnih intervencija. Radi se o ispumpavanju kod Kostela u Pregradi i jednom srušenom stablu – rekao nam je Skuliber.

Kazao nam je da postoji mogućnost da je na više mjesta poplavilo, no da tamo nije bilo potrebe za njihovom intervencijom. Upravo to se dogodilo igralištu Nogometnog kluba Đalski iz Zaboka, koje poplavi kako nam je rekao predsjednik kluba Robert Lončar, svake dvije – tri godine.

– Malo niže nalazi se stanište dabrova, a njihove se nastambe ne mogu micati jer su zaštićeni. Dođe puno vode, ne može se nigdje akumulirati i sve se razlije. Mi smo prvi na udaru i to jednostavno sve poplavi, ali imamo sreću da se to sve skupa brzo osuši. Nije ovo katastrofa, navikli smo na to – rekao nam je Lončar, dodajući da su kontaktirali Hrvatske vode, iz kojih su im kazali da im ne mogu pomoći.

– Mogu očistiti i obećati da nećemo poplaviti svake godine, ali ćemo poplaviti recimo svake tri. Trajnijeg rješenja nema. Sada nam je dosta smeća došlo, pa ćemo to morati čistiti, no najvažnije je da nam voda ne uđe u klupske prostorije – istaknuo je, dodajući kroz šalu da će trening koji su trebali imati večeras održati samo ako igrači odluče umjesto nogometa zaigrati vaterpolo.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba