Radovi vrijedni gotovo 1,4 milijuna kuna

MAČE: Krenuli radovi na klizištu u Vukancima, a uskoro kreće i sanacija nestabilnog pokosa u Velikom Komoru 

Objavljeno: 30.09.2022. VH

Općina Mače je prijavila projekt “Sanacija klizišta u naseljima Veliki Komor i Vukanci“ na Javni poziv Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za hitno obnavljanje pogođenih prirodnih područja kako bi se izbjegli neposredni učinci erozije tla.  

U te su svrhe Općini odobrena financijska sredstva u 100 postotnom iznosu, a radi se o 1.387.100 kuna te je potpisan Ugovor s Ministarstvom. 

Kako stoji u ugovoru, prihvatljivi troškovi provedbe projekta su izrada potrebne projektne dokumentacije, izrada elaborata/nalaza ocjene postojećeg stanja od strane sudskog vještaka, izvedba radova te stručni nadzor nad izvođenjem radova.  

Za klizište u naselju Vukanci proveden je postupak nabave te je sklopljen ugovor s izvođačem radova Holz Konstrukt d.o.o. iz Zagreba, a stručni nadzor nad provedbom radova vršit će tvrtka Atik d.o.o. iz Zagreba. Radovi sanacije tog klizišta su u tijeku. 

Za nestabilni pokos na lokaciji Veliki Komor je također proveden postupak nabave te je sklopljen ugovor s izvođačem radova tvrtkom TARAC iz Bedekovčine. Stručni nadzor nad provedbom radova vršit će tvrtka Atik d.o.o. iz Zagreba, a radovi na sanaciji nestabilnog pokosa kreću uskoro. 

Sukladno sklopljenom Ugovoru s Ministarstvom, rok za provedbu projekta Sanacije klizišta u naseljima Veliki Komor i Vukanci je najkasnije do 15. svibnja iduće godine. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba