Gradonačelnik Vešligaj održao sastanak s predsjednicima Vijeća mjesnih odbora Pregrade

Već idućeg tjedna kreće preko 2 milijuna kuna vrijedno asfaltiranje nerazvrstanih cesta, a započet će i sanacija klizišta u Goričkoj ulici 

Objavljeno: 29.09.2022. VH

Pregradski gradonačelnik Marko Vešligaj održao je u utorak u pregradskoj Gradskoj vijećnici sastanak s predsjednicima Vijeća mjesnih odbora Grada Pregrade, a na sastanku se okupilo sedam predstavnika pregradskih mjesnih odbora. 

Uz gradonačelnika, sastanku su nazočili i pročelnik Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Krunoslav Golub, komunalna redarka Marija Presečki te direktor društva Niskogradnja d.o.o. Marijan Peer. 

Na dnevnom redu bilo je održavanje te modernizacija nerazvrstanih cesta u gradu, a direktor Niskogradnje Marijan Peer istaknuo je kako su dionice sanirane prema dostavljenim zapisnicima Vijeća mjesnih odbora. Gradonačelnik je istaknuo kako je izabran izvođač radova za asfaltiranje nerazvrstanih cesta u 2022. godini te će ono početi sljedeći tjedan na Vinagori, na dionici koja je ove godine obuhvaćena mjerom potpore razvoju brdovitih naselja grada, s ciljem poboljšanja dostupnosti lokalne komunalne, društvene, socijalne i javne infrastrukture. Nakon toga nastavlja se asfaltiranje po ostalim mjesnim odborima, a namjera je da se radovi završe do Božića.

U ponovljenom postupku javne nabave, za izvođača za projekt modernizacije nerazvrstanih cesta na području grada izabrana je Zajednica ponuditelja Niskogradnja d.o.o. Pregrada i Strojni iskop-transport iz Zaboka, a ugovorena cijena radova iznosi 2.006.468 kuna s PDV-om.

Osim o nerazvrstanim cestama, na sastanku je bilo riječi o sanaciji klizišta te je istaknuto kako krajem ovog, odnosno početkom sljedećeg tjedna, kreće sanacija klizišta na dionici ‘Ž2096’, Odvojak Omšak, u Goričkoj ulici u Pregradi za koji su sredstva dobivena iz Fonda solidarnosti EU. Za izvođača radova izabran je Vrelej d.o.o. iz Klanjca.

Gradonačelnik Vešligaj je dodao i kako je Grad prijavio još sedam klizišta na poziv na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava “Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture i pogona u području prijevoza oštećenih u potresu na području Krapinsko – zagorske županije“, također financiranog iz Fonda solidarnosti EU.

Pod točkom razno pročelnik je predstavnike Vijeća mjesnih odbora upoznao sa završenim projektima te onima koji su trenutno u tijeku, a bilo je riječi i o kreiranju Plana Proračuna za 2023. godinu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba