JEDNA KNJIGA, TISUĆU PRIČA: Predstavljeno djelo ‘Tajna žute kocke’ zagorskog gospodarstvenika Saše Muminovića

“Tu su sažeti dijelovi mog života, priče i događaji s putovanja iz raznih zemalja, a neke sežu još u djetinjstvo”

Objavljeno: 29.09.2022. Vanja Hozmec

U zabočkoj Vodospremi večeras je predstavljena knjiga znanog zagorskog gospodarstvenika i predsjednika Uprave tvrtke AquafilCRO Saše Muminovića, pod nazivom ‘Tajna žute kocke’.

Radi se o Muminovićevoj drugoj knjizi, a kako je i sam rekao, radi se o zbirci kratkih autobiografskih priča, priča o tome što se njemu događalo. 

– U pričama su sažeti dijelovi mog života, moji doživljaji, a radi se o pričama i događajima s raznih putovanja iz raznih zemalja, a priče sežu još iz djetinjstva – rekao je Muminović.

Kako je dodao, sam za sebe ne bi nikada rekao da je književnik, a što se samog imena knjige tiče, ‘Tajna žute kocke’, nije htio otkrivati pozadinu priče, već je naglasio da se odgovor krije u knjizi samoj. 

Zabaviti sebe i druge 

– Na knjizi sam radio nešto više od godinu dana, a pisanje ove knjige meni je bila samo zabava. Želio sam prvenstveno zabaviti sebe, a potom i druge koje takvo nešto zanima – rekao je autor.

Kako kaže, uvijek se sve može napraviti, no za to treba samo malo vremena i podrška obitelji, a kako je otkrio, nije radio sam već uz pomoć cijenjenih i dragih mu ljudi.

– Imao sam odličnu urednicu Zorku Jekić iz izdavačke kuće ‘Biakova’, puno sam pomoći imao od Jasne Kovačević iz knjižnice Bogdana Ogrizovića, pa naravno i veliku pomoć svoje obitelji, ali i svih onih ljudi koji su mi dali materijal za pisati – rekao je Muminović i dodao da je izrazito ponosan  i sretan što se na ovom predstavljanju okupio velik broj njegovih prijatelja i članova obitelji. 

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Krapina Josip Grilec bio je počašćen što je nazočio predstavljanju knjige, a prepričavajući dojmove, otkrio je i jednu zanimljivost.

– Poznajem Sašu dugi niz godina i moram reći da je biti s njim uvijek zanimljivo. On je samokritičan na svoj način, opisuje više sebe nego druge, a tako se ponaša i u društvu. On nije taj koji ‘baca’ na druge, nego kroz svoju prizmu opisuje događaje koji su se njega dojmili. Imali smo sada i prilike čuti nekoliko tih događaja, a mogu potvrditi da je to doista tako bilo jer sam ja bio s njim na tom putovanju koje je opisano – rekao je Grilec pa nastavio:

‘To nije sve’

– Smatram da to nije sve od njega. On će, kada će imati malo više vremena, još mnogo toga napisati, u to sam siguran. Do sada su izdane dvije, ali vjerujem da će biti još mnogo promocija u budućnosti – dodao je Grilec.  

Promociji je nazočio i župan Željko Kolar, koji je rekao da se rado odazvao na predstavljanje knjige, budući da je Muminović predsjednik Uprave tvrtke s kojom županija odlično surađuje.

– Velike čestitke što je Saša našao vremena za to uz sve ovo vrijeme koje ulaže u tvrtku, a govorimo o jednoj od najboljih tvrtki na području Krapinsko – zagorske županije, koja ima poseban odnos prema svojim djelatnicima, a on je taj koji prednjači u stvaranju odnosa između Uprave i radnika – kazao je Kolar.

Inače, knjiga ‘Tajna žute kocke’ se može nabaviti na internetskoj stranici izdavačke kuće ‘Biakova’, ali i po knjižarama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter