Nezapamćeni potop u Rijeci

TRAGEDIJA: Pješaka na nizbrdici bujica povukla pod kombi – sugrađanin ga bezuspješno pokušavao spasiti

Objavljeno: 29.09.2022. zagorjeinternational

Rijeku je jučer pogodilo snažno oborinsko nevrijeme koje je izazvalo gomene poplave.

Prometovanje dijelovima grada, uključujući i veći dio centra je onemogućeno, a sve dežurne službe su na terenu. Poplavljene su škole, muzeji, zgrade rektorata i policije, kuće i zgrade diljem Rijeke… Brojni automobili ostali su zaglavljeni na poplavljenim ulicama. Neke ceste bile su potpuno potopljene, piše Index. 

Riječka policija izvijestila je kako su oko 19.30 sati dobili dojavu da je nađena muška osoba u bujici ispod auta. Do dolaska Hitne pomoći muškarac je preminuo. Tijelo je poslano na obdukciju.Do pogibije čovjeka došlo je u Ulici Franje Račkog.

– Ta ulica se nizbrdo spušta do centra grada. Čovjek je hodao i kako je nizbrdica, voda ga je povukla. Kotrljao se niz ulicu pedesetak metara pod navalom vodene bujice i zaustavio pod kombijem. Kad se pokušao ustati, bujica ga je povlačila pod kombi. Tada je prišao još jedan čovjek koji ga je izvlačio desetak minuta. Vidjeli smo što se događa i zvali smo hitnu i vatrogasce – rekla je stanovnica Rijeke za Dnevnik.hr.

Više informacija o ovoj tragediji trebalo bi biti poznato danas.

Prema neslužbenim podacima, u Rijeci je u srijedu navečer za dva sata palo 140 litara kiše po četvornom metru. Promet ulicama središta grada je ili onemogućen ili usporen. Oborinska kanalizacija nije mogla prihvatiti svu kišu pa su ulice poplavljene. Izbijeni su i poklopci šahtova pa su neki automobili zaglavili u otvorima.

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović kazao je da je situacija alarmantna.

– Ovakav potop nismo doživjeli godinama. Pliva centar grada, nemoguće je proći. Sve dežurne službe su na terenu, pohvala vatrogascima i djelatnicima Vodovoda i kanalizacije – kazao je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba