U Zagrebu jučer dodijeljene Rektorove nagrade

Među nagrađenim studentima i brojni FOI-jevci 

Objavljeno: 29.09.2022. zagorjeinternational

Rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras je jučer u Zagrebu na FER-u dodijelio godišnju Rektorovu nagradu studentima sastavnica Sveučilišta. Radi se o ukupno 176 radova u šest kategorija, u koje je bilo uključeno 1079 studentica i studenata s 34 sastavnice Sveučilišta, a u tri kategorije su i studenti dobitnici nagrade s Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu. 

Radi se o nagradama za akademsku godinu 2021./2022. za najbolje studentske znanstvene i umjetničke radove, posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili timova te za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici. Uz rektora, nagradu je studentima FOI-ja uručio i prodekan za znanost, projekte i međunarodnu suradnju Igor Balaban.

S Fakulteta organizacije i informatike nagrađeni studenti su Marija i Magdalena Kuštelega u kategoriji ‘individualni znanstveni i umjetnički rad’, a nagradu su dobile s radom Na putu do cirkularne ekonomije i održivog razvoja’. U istoj kategoriji je nagradu su osvojili i Mislav Matijević i Lovro Posarić za rad Tehnološki stogovi primjene umjetne inteligencije i povezanih tehnologija u sustavu obrazovanja’. 

Nadalje, u kategoriji ‘nagrada za posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili skupina’, nagrade su dobili Petar Strbad (FOI) i Karlo Posavec (Fakultet strojarstva i brodogradnje) za startup projekt ‘Attendio’. 

Nagradu za društveno koristan rad dobili su studenti koji su volontirali za studentski časopis ‘St@k’, zatim Marin Oroz (FOI), Hana Novak (FER), Lovro Farkaš (FSB) za projekt organizacije i provedbe radionice ‘starTech’ te Ivana Cindrić, Magdalena Đud, Mario Đurić, Božo Kvesić, Marin Oroz, Eugen Petošić, Nina Vukelić (FOI) za projekt ‘Studentski zdravi dani’. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba