Novi detalji oko izdavanja lažnih covid potvrda - poznato je ime medicinske sestre koja je predvodila 'akciju'

Dvjesto osoba je pod sumnjom, među njima i ime poznatog hrvatskog pjevača

Objavljeno: 29.09.2022. zagorjeinternational

Kako izvijestili jučer, u novoj akciji USKOK-a koja je pokrenuta zbog izdavanja lažnih covid-potvrda što je predvodila bivša 32-godišnja medicinska sestra Doma zdravlja Zagreb – Zapad, Petra Rumiha, uhićeno je 12 osoba.

Prošle je godine zagrebačko općinsko državno odvjetništvo pokrenulo prvu istragu protiv navedene medicinske sestre zbog trgovanja lažnim covid-potvrdama, a tada ju se teretilo za 18 slučajeva, dok je 11 osoba bilo osumnjičeno, prenosi Dnevnik.

Rumiha je bila osumnjičena za zloporabu položaja i ovlasti, a određeni dio osoba koje su potvrde dobile tada nisu bile obuhvaćene istragom, već ih se klasificiralo kao svjedoke. Budući da je slučaj pod USKOK-om izmijenila se i kvalifikacija pa se nju tereti za primanje mita, a one koji su primili i platili lažne potvrde kao davatelje mita. Prema prvim informacijama govorilo se radi o najmanje 200 osoba koje su ‘uživale covid lažnjake’ pa ako spomenutu kvalifikaciju USKOK prihvati, sve osobe koje su u zamjenu za novac od sestre dobile potvrde da su cijepljene, dakle, njih više od 200, bit će osumnjičene kao davatelji mita. 

Među imenima osoba koje je medicinska sestra unijela u sustav navodno se, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, nalazilo i ime 53-godišnjeg pjevača Tonyja Cetinskog koji je nakon izbijanja pandemije bolesti COVID-19 u više navrata iskazivao svoje antivakserske stavove.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba