Ako znate bilo kakvu informaciju, javite policiji

TRAŽE SE: Među najopasnijim europskim bjeguncima nalaze se i tri Hrvata

Objavljeno: 28.09.2022. zagorjeinternational

Europska mreža timova za aktivno traženje bjegunaca (ENFAST) je ove godine uz potporu Europola pokrenula kampanju u potrazi za najtraženijim bjeguncima u Europskoj uniji s naglaskom na bjegunce diljem Europe koji su pripadnici organiziranih kriminalnih skupina, piše 24 sata.

Ove je godine objavljeno 49 profila bjegunaca povezanih s organiziranim kriminalnim skupinama. Bjegunci iz ovogodišnje kampanje svi su traženi zbog počinjenja teških kaznenih djela u Europi, kao što su ubojstvo, trgovanje ljudima, oružane pljačke i terorizam, a među njima se nalazi i troje Hrvata; Manuel Vulić, 36-godišnjak za kojim se traga radi kaznenih djela zločinačkog udruženja, neovlaštene proizvodnje i promet drogama, teškog ubojstva i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, zatim Tomislav Šoljić, 37-godišnjak za kojim se traga radi počinjenja kaznenog djela utaje poreza ili carine i pomaganje te zbog teškog ubojstva i pokušaj ubojstva, a među njima je i 27-godišnji Kristijan Čačić, za kojim se traga radi neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Kampanja u potrazi za najtraženijim bjeguncima u EU-u u prošlosti je rezultirala velikim uspjehom te je više anonimnih dojava doista i dovelo do uhićenja. Mrežna stranica je prvi put pokrenuta 2016. godine te su od tada na njoj objavljeni profili 335 bjegunaca. Od te brojke, 120 bjegunaca je uhićeno, od čega su 43 uhićenja bila izravno povezana s profilima objavljenim na mrežnoj stranici. Od pokretanja prošlogodišnje kampanje u prosincu 2021. godine, bilo je 10 uhićenja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba