Kaže kako je današnji aktualac na momente bio i duhovit

PLENKOVIĆ: ˝Sve tenzije u društvu su nestale kad je Vladin paket donesen, osigurali smo mirnu jesen i zimu˝

Objavljeno: 28.09.2022.

Nakon što je premijer Plenković danas odgovarao na 40-ak pitanja saborskih zastupnika, nakon što su izbili svojevrsni incidenti – od izbacivanja iz Sabora i zabrane govora pa do otkopčanih šliceva, premijer je dao izjavu za medije. Kao i svaki put do sada, pohvalio je svoj paket mjera za koje kaže kako su rezultirale ‘isparavanjem’ tenzija u društvu.

– Vjerujem da smo danas, s razmjenom mišljenja u saboru, javnosti omogućili uvid u stavove vlade. Mi smo fokusirani na naše prioritete. Sve tenzije u društvu su nestale kad je Vladin paket donesen. Vlada je svima osigurala mirnu jesen i zimu. Na putu smo ostvarenja strateških ciljeva, članstva u Schengenu, eurozoni, vrlo uspješna turistička sezona. Istodobno, neovisnim, samostalnim radom svih nadležnih tijela nastavlja se borba protiv korupcije, bez obzira o kome se radi, imenu, prezimenu, ulozi, dužnosti, članstvu… Upravo zato što institucije rade slobodno, događa se da se otkrivaju djela, procesuiraju – rekao je Plenković, a osvrnuvši se na saborski aktualac kazao je kako je njegovo današnje izdanje na momente bilo i duhovito, pa prokomentirao situaciju s INA-om.

– Idemo s novom Upravom i kad se to sve skupa riješi, kad se donese odluka o vanjskom revizoru, nastavit će se procesi i razgovori s mađarskom stranom koji moraju dovesti do promjene načina upravljanja. Ne može ostati ovako kako je. U konačnici, Ina je naša kompanija, ona je tu u Hrvatskoj, važna nam je u energetskoj krizi i nije normalno da se odluke donose tako, a kamoli da se ide za počinjenjem kaznenih djela, a da reputacijsku štetu snosi vlada – rekao je Plenković.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba