Održana 3. međunarodna konferencija Hrvatske gospodarske komore, ’Podržimo održivo’

Na panelu o primjerima najboljih praksi u planiranju održivog gospodarstva sudjelovao i direktor zabočke Regeneracije Anđelko Švaljek 

Objavljeno: 27.09.2022. zagorjeinternational

Održana je 3. međunarodna konferencija ‘Podržimo održivo 2022: Zajedno za otporniju budućnost’ Hrvatske gospodarske komore koja je u zagrebačkoj Laubi okupila velik broj predstavnika iz gospodarskog, javnog i znanstvenog sektora.

Predsjednik HGK Luka Barilović na početku je podsjetio da održivost nije fraza, skup birokratskih propisa ili dodatni trošak u poslovanju, a da je Komora upravo to prepoznala i na tome, sa svojim članicama, radi već godinama. 

Drugi blok konferencije ‘Podržimo održivo’ započeo je predavanjem izvršne direktorice s Copenhagen Institute for Futures Studies, Dashe Krivonos, koja se kasnije pridružila kao moderatorica na panelu o primjerima najboljih praksi u planiranju održivog gospodarstva. Na spomenutom panelu sudjelovao je, među ostalima, i direktor zabočke Regeneracije Anđelko Švaljek. 

Na konferenciji je sudjelovao i predstavnik Europske komisije u Hrvatskoj Ognian Zlatev koji je pred okupljenima rekao da je održivost ključ razvoja EU gospodarstva, no da svi trebaju biti svjesni izazova koje sa sobom nosi dvostruka, zelena i digitalna tranzicija, a upravo ovakva događanja, kako je istaknuo, prilika su za razvoj partnerstva i posebno su važna za ostvarivanje ciljeva Zelenog plana EU. 

Facebook, Hrvatska gospodarska komora

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter