Hrvatska Mensa obilježit će međunarodni Dan inteligencije testiranjima inteligencije u pet najvećih hrvatskih gradova

ZNATE LI RIJEŠITI ZADATKE? “Svi koji ostvare rezultat bolji od 98 posto populacije, dobit će poziv na učlanjenje u Mensu”

Objavljeno: 26.09.2022. AB

Hrvatska Mensa obilježit će ove subote međunarodni Dan inteligencije testiranjima inteligencije u pet najvećih hrvatskih gradova, Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Zadru. Testiranja će provoditi ovlašteni Mensini psiholozi, a rezultat testiranja stići će na e-mail adresu svakog pristupnika u roku od mjesec dana. Svi koji ostvare rezultat bolji nego 98 posto populacije, u vrlo kratkom roku zaprimit će poziv na učlanjenje u Hrvatsku Mensu, koja ove godine obilježava 25. godišnjicu postojanja.

– Ovogodišnji međunarodni Dan inteligencije, koji se obilježava 1. listopada svake godine, specifičan je radi 25. obljetnice Hrvatske Mense tijekom koje je udruga dosegla najveći broj članova u jednoj godini od osnutka, s trenutnim brojem od gotovo 1200 članova. Mensa u Hrvatskoj djeluje od 1997. godine, a ovo je 13. put uzastopce da Hrvatska Mensa sudjeluje u obilježavanju međunarodnog Dana inteligencije, a prvi puta da održava testiranja u svih pet najvećih hrvatskih gradova, i to u jednom danu – ističu iz Mense, dodajući da su prijave na testiranja moguća putem webshopa Hrvatske Mense webshop.mensa.hr, na kojem se može pronaći više informacija o svim testiranjima koja će se održati 1. listopada, a na kojima primarni cilj nije postati članom Hrvatske Mense, nego testirati inteligenciju, što se i naglašava na svakom testiranju.
Minimalna dobna granica za pristupanje testiranju je 14 godina, a mlađi od 18 godina trebaju doći u pratnji roditelja ili staratelja. Testovi inteligencije koji se koriste su rodno i dobno neutralni, zasnivaju se isključivo na slikama, te za uspješan rezultat na testu nije potrebno prethodno znanje, poznavanje matematike, razina obrazovanja, niti znanje jezika.

Kako bi se potencijalnim pristupnicima donekle približili zadaci iz službenog testa, u nastavku se nalaze primjeri zadataka:

– Hrvatska Mensa je dio šire zajednice Mense International, koja okuplja više od 140.000 članova diljem svijeta, a u koju su uključene Mense iz svih zemalja, pa tako i Mense iz nama onih susjednih. U dosadašnjem dijelu godine članovi Hrvatske Mense putovali su na međunarodne događaje u Mađarsku i Francusku, a početkom listopada članovi će prisustvovati svjetskom okupljanju mensaša u susjednoj Crnoj Gori, na kojem će sudjelovati dosada najveći broj zemalja (40). Osim ugodnih druženja i zanimljivih putovanja, Hrvatska Mensa nudi članovima i niz pogodnosti, u rasponu od posebnih pogodnosti i popusta kod telekomunikacijskog operatora A1 Hrvatska, do putovanja vlakom na svim relacijama unutar Hrvatske uz 50 posto popusta u suradnji s tvrtkom HŽ Putnički prijevoz, a tijekom rujna su ugovorene nove suradnje kao što je između ostalih, ona s padobranskim klubom Skydive Croatia – naglašavaju iz Mense.
Sve ostale informacije o Udruzi možete pronaći na službenim stranicama www.mensa.hr.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba