ZAVRŠILO "LJETO U MARIJI BISTRICI": Drugi Trail ”Za dušu i tijele Mirko Fulir” okupio više od 120 natjecatelja i natjecateljica

Trkači AK Zabok ‘rasturili’, titulu pobjednika obranio Nikola Špoljar, a trčao je i rektor Svetišta, preč. Matošević

Objavljeno: 25.09.2022. zagorjeinternational

U Mariji Bistrici u subotu je održan drugi Trail ”Za dušu i tijele Mirko Fulir”, posljednje događanje u bogatom programu ovogodišnje manifestacije ”Ljeto u Mariji Bistrici”, piše RMB.

Staza je duga 12,2 kilometra, no ove godine organizatori su pripremili i jednu kraću na 5,7 kilometara. Ove se godine stazama, osim trčeći, moglo proći i pješke, a utrci se pridružila i OŠ Marija Bistrica. Ukupno je bilo devet kategorija trčanja na dionicama od 100 do 700 metara. I start i cilj svih događanja ovog traila je na prostoru podno Kalvarije u Svetištu Majke Božje Bistričke, a sam početak uveličao je i Mali puhački orkestar KUD-a ”Lovro Ježek” Marija Bistrica.
Na dužoj stazi Nikola Špoljar iz AK Zabok obranio je prošlogodišnju pobjedu, i to u vremenu 46:53. Sva mjesta na postolju osvojili su trkači iz AK Zabok, pa je tako drugi bio Marko Gorički sa vremenom 48:37, a treći Domagoj Buzjak sa vremenom 52:30. U ženskoj konkurenciji slavila je Martina Horvat (AK Svetice) u vremenu 1:02:27, druga je bila Kristina Tenšek (AK Zaprešić) sa 1:03:03, a treća Dijana Janžek (Zagorje Adventure Team) sa 1:06:40. Ukupno je veliku utrku prošlo 75 natjecatelja, od čega 55 muškaraca i 20 žena.
Na manjoj dionici nastupilo je točno 50 natjecatelja i natjecateljica, 28 u muškoj i 22 u ženskoj konkurenciji. Kod muškaraca je slavio Goran Papeš (Zagorje Adventure Team), s vremenom 26:52. Drugi je bio Ivan Kolar (SD Mala Erpenja/AK Zabok) s 27:41, a treći Darko Dominko (AK Zabok/ Zagorje Adventure Team) s vremenom 27:50. Inače, na ovoj je utrci nastupio i rektor Svetišta, preč. Domagoj Matošević i osvojio 16. mjesto u muškoj konkurenciji, a 21. ukupno, s vremenom 36:23.
U ženskoj konkurenciji slavila je 11-godišnja Tamara Bulić sa 31:22, što je bio i 9. rezultat ukupno. Druga je bila njezina majka Jozefina Bulić sa 32:40, a treća Štefica Bubnjarić sa vremenom 32:40.
Nakon utrka uz proglašenje najboljih, organizator je organizirao druženje u šatoru uz večeru i domaći band ”Slemberi”.

FOTO: RMB

Nagrade su dodjeljivali načelnik Marije Bistrice Josip Milički, predsjednik Općinskog vijeća Marije Bistrice Teodor Švaljek i rektor Svetišta, i sam sudionik male utrke, preč. Domagoj Matošević. On je na kraju i zahvalio organizatorima, svim sudionicima, volonterima, vatrogascima i svima koji su na bilo koji način pomogli da ovaj drugi Trail ”Za dušu i tijele Mirko Fulir” protekne u sjajnom ozračju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba