Manjak liječnika specijalista bio tema i na sjednici Županijske skupštine KZŽ

Zbog odlaska dosadašnjeg ginekologa u mirovinu, Dom zdravlja KZŽ u Krapini izrazio potrebu za još jednim

Objavljeno: 23.09.2022. Valentina Cigula

Na sjednici Županijske skupštine Krapinsko – zagorske županije održanoj u četvrtak raspravljalo se o još jednom problemu koji se javlja u županiji, a radi se o Izmjenama Zaključka o prijedlogu potreba specijalističkog usavršavanja zdravstvenih radnika za petogodišnje razdoblje, od 2020. do 2024. godine, u županijskim zdravstvenim ustanovama.

Naime, Županijska skupština je na sjednici održanoj 5. lipnja 2019. godine donijela Zaključak o prijedlogu potreba specijalističkog usavršavanja zdravstvenih radnika za petogodišnje razdoblje u zdravstvenim ustanovama Krapinsko-zagorske županije, izrađen na temelju iskazanih potreba zdravstvenih ustanova kojima je Županija osnivač.

Navedenim Zaključkom predloženo je sveukupno 106 specijalizacija, od čega 16 za Dom zdravlje Krapinsko-zagorske županije, 55 za Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana, 17 za Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, četiri za Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice, deset za Zavod za hitnu medicinu Krapinsko – zagorske županije, zatim dvije za Zavod za javno zdravstvo Krapinsko – zagorske županije i dvije za Ljekarnu Krapinsko-zagorske županije.

Do izmjene Zaključka, došlo je iz razloga što je Dom zdravlja Krapinsko – zagorske županije 27. srpnja, podnio zahtjev za izmjenom kako bi se povećao broj specijalizacija iz ginekologije i opstetricije s dosadašnje jedne na dvije, zbog preuranjenog odlaska u mirovinu liječnika u specijalističkoj ginekološkoj ordinaciji u Krapini te je zbog nedostatka specijalista ista neadekvatno pokrivena.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba