Muškarac (63) iz koristoljublja usmrtio ženu i tijelo bacio u bunar

POLICIJA IZNIJELA DETALJE: Žena nestala 2011. Njeno tijelo pronađeno na sedam metara dubine

Objavljeno: 23.09.2022.

Zagrebački policajci su u suradnji s krim policijom, Službom općeg kriminaliteta i u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu dovršili kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom za kojeg sumnjaju da je počinio teško ubojstvo, krivotvorio isprave i ovjeravao neistiniti sadržaj na štetu državljanke Republike Hrvatske.

– Sumnja se da je, za sada neutvrđenog dana, u razdoblju od 12. listopada do 5. studenoga 2011. godine, na zasad točno neutvrđen način, iz koristoljublja, a s ciljem protupravnog prisvajanja nekretnine odnosno stana oštećene, najvjerojatnije na adresi stanovanja, usmrtio oštećenu osobu posebno ranjivu zbog njezine dobi. Potom je tijelo zamotao u tepih te ga prevezao na adresu na širem području Zagrebačke županije gdje posjeduje vikend kuću. Zamotano tijelo bacio je u bunar koji se nalazio u dvorištu vikend kuće, bunar zatrpao građevinskim otpadom i zemljom, a okno bunara maknuo i premjestio ispred vikend kuće kako bi prikrio mjesto gdje se nalazio bunar – izvjestila je policija.

Budući da prvotno nisu postojala saznanja da je oštećena žrtva kaznenog djela, članovi obitelji su 2011. godine prijavili njezin nestanak, dok se provedenim kriminalističkim istraživanjem nije utvrdilo gdje se ona nalazi.

Nakon pet godina od prijave nestanka, 63-godišnjak je, s ciljem protupravnog prisvajanja stana oštećene, krivotvorio i ovjerio dokumentaciju o kupnji stana, a s njom prisvojio nekretninu oštećene u zajedničkoj stambenoj zgradi. Tijekom provođenja sveobuhvatnog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su u protekle dvije godine došli do novih saznanja…

Naime, osumnjičeni se može dovesti u vezu kao mogući počinitelj navedenih kaznenih djela, nakon čega je policija nastavila sa započetim intenzivnim kriminalističkim istraživanjem. Temeljem tako prikupljenih saznanja, policija je ishodovala nalog Županijskog suda u Zagrebu za pretragu imanja osumnjičenika koje se nalazi na širem području Zagrebačke županije. U suradnji s pripadnicima MORH-a prekopano je dvorište i bunar, a unazad dva dana provedeno je iskapanje bunara, gdje je jučer na dubini od sedam metara, pronađeno tijelo za koje se sumnja da je tijelo oštećene.

Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu tijelo je ekshumirano i prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku radi obdukcije, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici predali su osumnjičenog 63-godišnjaka pritvorskom nadzorniku dok su kaznenu prijavu podnijeli Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Najnovije po kategorijama

“Želimo osvijestiti javnost o prisutnosti projekata omogućenih EU sredstvima u lokalnoj zajednici, ali i zadržati svijest građana o uključenosti rezultata EU projekata u naše svakodnevne živote”

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter