OPĆINA BEDNJA: Kreće izgradnja središnjeg trga u Vrbnu

“Osim što će dodatno urbanizirati naselje, trg će biti i temelj za daljnji razvoj turizma na čitavom našem području”

Objavljeno: 23.09.2022. zagorjeinternational

Uskoro kreće izgradnja novog, središnjeg trga u naselju Vrbno, a to je potvrđeno i potpisom ugovora o izvođenju radova. Kako je naglasio načelnik općine Damir Poljak, riječ je o važnom ulaganju u daljnju urbanizaciju naselja koje će sasvim sigurno biti poticaj i razvoju turizma i ostanku mladih obitelji. 

Radove vrijedne gotovo 800.000 kuna izvodit će tvrtka ‘Buzina gradnja d.o.o.’ s čijim je predstavnikom načelnik Poljak potpisao ugovor. 

Da se radi o važnom projektu za daljnji razvoj čitavog kraja potvrđuje i činjenica da je Općina za njega povukla sredstva iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije koje i inače redovito prepoznaje i sufinancira općinska ulaganja. 

– Ne samo da će novi trg dodatno urbanizirati naselje i postati središnje mjesto okupljanja naselja, on će biti i temelj za daljnji razvoj turizma na čitavom našem području te poticaj mladim obiteljima da ostanu u Vrbnu i ovdje grade svoju obitelj. Općina redovito prepoznaje važnost ovakvih i sličnih investicija i ulaganjem u komunalnu, prometnu i društvenu infrastrukturu stvara kvalitetne uvjete za život svih stanovnika – rekao je načelnik Poljak.

Radovi bi trebali krenuti uskoro, nakon uvođenja izvođača u posao, a uz novi će se trg nalaziti i dječje igralište što će, nakon značajnijih ulaganja u centru Bednje te izgradnje trga u Cvetlinu, biti još jedan korak više u unapređenju života u svim naseljima općine Bednja. 

Najnovije po kategorijama

“Želimo osvijestiti javnost o prisutnosti projekata omogućenih EU sredstvima u lokalnoj zajednici, ali i zadržati svijest građana o uključenosti rezultata EU projekata u naše svakodnevne živote”

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter