Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru podiglo je optužnicu protiv 51-godišnjakinje zbog napuštanja nemoćnih

Zagorka bez kvalifikacija preuzela i naplatila skrb o dvije starije osobe – umrle su

Objavljeno: 22.09.2022. zagorjeinternational

Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru podiglo je optužnicu protiv 51-godišnjakinje, koja je optužena za napuštanje nemoćne osobe. Nju se naime tereti da je od 1. do 28. svibnja na području Krapinsko – zagorske županije preuzela skrb o osobi čije je zdravlje bilo narušeno.

– Bila je svjesna toga da ne ispunjava minimalne zahtjeve potrebne za adekvatnu skrb osobe narušenog zdravlja, kod sebe je uz naknadu 3500 kuna primila osobu lošeg zdravstvenog stanja te mu je, iako svjesna njegovog zdravstvenog stanja, propustila osigurati adekvatnu medicinsku skrb i njegu zbog čega je došlo do pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja pa je oštećenik preminuo 7. lipnja 2020. godine – priopćili su iz ODO Zlatar. 

Index prenosi da je slično učinila i još jednom bolesniku.

– Okrivljenu 51-godišnjakinju se tereti i da je od kraja travnja 2021. godine do 27. srpnja 2021. u jednom mjestu na području Krapinsko-zagorske županije učinila isto. Iako svjesna da ne ispunjava minimalne zahtjeve potrebne za adekvatnu skrb osobe narušenog zdravlja, ona je na smještaj uz naknadu od 3200 kuna primila drugu osobu,  znajući da je on osoba narušenog zdravlja pa mu je propustila osigurati stalnu medicinsku brigu, njegu i nadzor koji su mu bili potrebni, uslijed čega je on preminuo 27. srpnja 2021. godine – stoji u priopćenju ODO-a Zlatar. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba