'FRIŠKA AFERA': Nju i njenog rođaka razotkrile su poruke, evo detalja

Uhićena HDZ-ovka Magdalena Dovečer iz HAMAG BICRO-a izbačena iz stranke

Objavljeno: 21.09.2022. zagorjeinternational

Jutros privedena voditeljica HAMAG BICRO-a, Magdalena Dovečer, za koju se sumnja da je svom rođaku Tihomiru Pajiću, koji je vlasnik studia Studio P. namještala milijun kuna vrijedan natječaj, izbačena je iz HDZ-a čija je bila dugogodišnja članica,

Podsjetimo, natječaji su poništeni nakon što su se tvrtke prijavljene na te natječaje žalile Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave. U oba slučaja natječaj je poništen, i to po različitim osnovama, piše Index.

U prvom slučaju tvrtka iz Zadra žalila se da tvrtka Studio P nije dostavila odgovarajuće certifikate. Državna komisija utvrdila je da je HAMAG-BICRO kao naručitelj više puta slao tvrtki Studio P da ažurira podatke, dok je tvrtki iz Zadra poništena ponuda zbog omaške u dokumentaciji. 

Isto tako, HAMAG-BICRO kao naručitelj je tvrdio da su druge tvrtke koje su se prijavile na natječaj zapravo imale tajni sporazum, kao i da su postupale protivno zakonima o tržišnom natjecanju, što je Državna komisija odbila kao neosnovano.

– Naručitelj u žalbenom postupku ničim nije dokazala da se radi o tajnom sporazumu. Naručitelj u konkretnom slučaju ponudu žalitelja te pregled i ocjenu ponuda u ovom dijelu nije zakonito obavio – stoji u zaključku Državne komisije koja je natječaj poništila. HAMAG-BICRO u ovom je slučaju morao podmiriti 10 tisuća kuna troškova postupka. U drugom se pak slučaju tvrtka iz Zagreba žalila na činjenicu da dobitnik natječaja Studio P nije imao stručnjaka koji se tražio u natječajnoj dokumentaciji. I u tom slučaju poništen je natječaj, a HAMAG-BICRO morao je platiti 10 tisuća kuna troškova postupka.

Dovečer je bila istaknuta članica njihove Mladeži, dugogodišnja HDZ-ovka koja je od 2012. godine angažirana u Zajednici žena Katarina Zrinski.

Članica je Gradskog odbora HDZ-a Grada Čakovca te je bila posljednja na listi te stranke za izbor članova Gradskog vijeća Čakovca na posljednjim izborima. Pohađala je i Političku akademiju tijekom studija u organizaciji Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, koju vodi HDZ. 

Na Facebook stranici HDZ-a Čakovec još jutros mogla se pronaći fotografija Magdalene Dovečer iz 2020. godine. Izbrisali su je čim je izbila afera.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba