Rok je do 27. rujna

Općine Mače i Zlatar Bistrica poslale poziv poljoprivrednicima za prijavu šteta od suše

Objavljeno: 20.09.2022. zagorjeinternational

Župan Željko Kolar je u ponedjeljak proglasio prirodnu nepogodu – sušu, za još tri općine s područja Krapinsko – zagorske županije, među kojima su općine Mače i Zlatar Bistrica iz kojih su poljoprivrednicima poslani pozivi za prijave šteta. 

Općinska povjerenstva za procjenu štete od prirodnih nepogoda zaprimat će prijave šteta od oštećenika sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda nakon čega su dužni prvu i konačnu procijenjenu štetu prijaviti županijskom povjerenstvu putem Registra štete.

Prijavu štete mogu podnijeti poljoprivredni proizvođači upisani u Upisnik poljoprivrednika za štete na poljoprivrednim površinama na području općine Mače, odnosno području općine Zlatar Bistrica, zaključno do 27. rujna do 15 sati. 

Prijava se predaje na ‘Obrascu PN’ na adresu Općine Mače (Mače 30, 49251 Mače) radnim danom od 7 do 15 sati, odnosno na adresu Općine Zlatar Bistrica (Vladimira Nazora 56, 49247 Zlatar Bistrica), također radnim danom od 7 do 15 sati. Obrasci se mogu osobno podići u prostorijama Općina Mače i Zlatar Bistrica, ili na njihovim službenim internetskim stranicama.

Kod ispunjavanja obrasca, uz uobičajene podatke, mještanima se napominje da obavezno moraju upisati brojeve katastarske čestice i ‘Arkod’ broj čestice, te procjenu štete u postotku za kulturu na kojoj je nastala šteta i površinu odnosno broj stabala ili trsova. Također, napomenuto je da se prijavljuju samo one površine koje se nalaze na području općina Mače ili Zlatar Bistrica.

Dodatne informacije dostupne su na brojevima telefona 049/466-076 ili 049/502-327 (Mače) i broju telefona 049/461-073 (Zlatar Bistrica). 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba