Prekrasna priča

Sestru i brata iz Konga, Evelin (8) i Andreja (7), medicinska sestra iz Zagorja prije četiri godine posvojila i pružila im topli dom 

Objavljeno: 19.09.2022. zagorjeinternational

Prije otprilike četiri godine, u Zagorje, točnije Bedekovčinu, su iz Konga stigli djevojčica Evelin (8) i njezin godinu dana mlađi brat Andrej. 

Kako piše Index.hr., djevojčica i dječak su nerazdvojni od malena, a zajedno su stigli i u sirotište u Kongu nakon što se njihovi biološki roditelji više nisu mogli brinuti o njima. Na sreću, tamo su proveli manje od pola godine jer ih je posvojila viša medicinska sestra Đurđica Krmelić.

– Javila sam se u sirotište koje sam pronašla na internetu i brzo su mi poslali sliku njih dvoje. Odmah sam krenula u proceduru usvajanja – rekla je Krmelić za Index.hr i dodala da je proces bio skup, ali gotov za svega tri mjeseca. 

Iako je bila mala kada je njihova nova mama stigla po njih, djevojčica se dobro sjeća kako je izgledao njihov prvi susret. 

– Sjećam se kako sam išla mami dati pusu i zagrliti. Onda smo se išli presvući pa samo plesali i mamu smo grlili – ispričala je Evelin, a mama Đurđica je dodala da je presretna što su djeca ovdje s njom. 

– Ispunjeni smo. Puni smo ljubavi jedni prema drugima, spokojni, mirni. Super nam je – rekla je. 

Prvi puta kada su stigli u Hrvatsku, uslijedila su i mnoga iznenađenja. Kako su ispričali, vrlo im je neobično bilo vidjeti visoke zgrade, a i tobogan im je bio velika novost. Kada su stigli u novu kuću u Bedekovčini bili su ugodno iznenađeni kako je lijepa, a bilo im je i čudno to što imaju hrane. 

– Zahvalna sam da sam zdrava, da nisam skoro umrla od gladi i da imam tu jesti – rekla je za Index.hr. ova osmogodišnjakinja.  

Inače, oboje pohađaju Osnovnu školu Bedekovčina. Evelin je učenica trećeg razreda, a Andrej je ove godine krenuo u prvi razred. O njima same riječi hvale ima i ravnatelj škola koju pohađaju.

– Vrlo smo radosni da su upisani kod nas, još smo sretniji da su se tako dobro uklopili, pogotovo zato što nisu imali lako djetinjstvo tamo gdje su rođeni i zbog činjenice da su to izuzetno topla, draga i dobro odgojena i vrlo simpatična djeca – rekao je za portal ravnatelj škole Ivan Paradi. 

Među stvarima koje su im se također jako dojmile ovdje u novoj sredini, posebno ih je oduševio lunapark, a sljedeći izlet će im biti u kino i kineski restoran čemu se jako vesele. Također, još jedna velika, ali skromna želja im je da ove zime konačno padne puno snijega da ga mogu doživjeti kako priliči.  

Facebook, Đurđica Krmelić

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba