Održan treći Festival lutkarskih predstava u Dvoru Veliki Tabor

Posjetitelji su uživali u pet lutkarskih predstava, radionicama izrade lutaka, izložbi i spektakularnom vatrenom showu na samom kraju 

Objavljeno: 19.09.2022. VH

Ove je subote u Dvoru Veliki Tabor održan treći Festival lutkarskih predstava kojem je cilj promocija ovog kasnosrednjovjekovnog plemićkog grada te nematerijalne kulturne baštine Hrvatskog zagorja. 

Na programu se našlo pet lutkarskih predstava te brojne radionice izrade lutaka. Tri šaljive lutkarske predstave “Vila Meluzina“, “Črna kraljica“ i “Naša dika – Veronika Desinićka!“ izvela je lutkarska družina ‘Ioculatori’ u kojoj nastupaju djelatnici Dvora Veliki Tabor, Andrea Brlobuš (autorica igrokaza), Siniša Žnidarec i Nives Ćurković, zajedno s Lovrom Brlobušem. U goste su došle i umjetničke organizacije ‘KRUNA TARLE-art’ i ‘LOFT’ koje su izvele dvije predstave namijenjene djeci vrtićkog uzrasta. 

U interaktivnoj, edukativnoj i poetičnoj predstavi “Šuma priča“, nastaloj u koprodukciji ‘KRUNA TARLE-arta’ i Centra mladih Ribnjak, a inspiriranoj pripovijetkom “Zlatokosa i tri medvjeda“, glumile su Ksenija Rožman i Ana Malnar. Nina Sabo uprizorila je čak nekoliko uloga u predstavi “Iš’o Viljo u dućan“, nastaloj u koprodukciji ‘KRUNA TARLE-arta’ i ‘LOFT-a’, putem koje se najmlađe uči kako savladati prve životne izazove.

Na Festivalu su održane i brojne radionice izrade lutaka koje su vodile muzejska pedagoginja Kristina Pavlović i Kruna Tarle, kazališna i likovna umjetnica multimedije, a posjetitelji su imali prilike pogledati i kazališne lutke i rekvizite na izložbi “Ioculatori Velikotaborski“ autorice Andree Brlobuš. Na kraju večeri okupljene je zagrijao spektakularni vatreni show koji je izvela udruga ‘Razbibriga’.

Program Festivala lutkarskih predstava osmislila je i priredila voditeljica Dvora Veliki Tabor Renata Dečman, a festival je sufinanciran sredstvima Krapinsko – zagorske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba