Plenković o ovoj aferi kaže: ˝Osobno sam zatečen što se nitko od njih nije...˝

NOVI ČLANOVI INA-e: Evo koga je Vlada danas predložila na zatvorenom dijelu sjednice

Objavljeno: 19.09.2022.

Na današnjoj sjednici Vlade, održan je i zatvoreni dio na kojem su predložena tri nova člana Uprave Ine.

– Donesen je Zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru društva INA – Industrija nafte d.d. imenovanje Miroslava Skalickog, dr.sc. Hrvoja Šimovića i Emanuela Kovačića za članove Uprave toga društva, do provedbe postupka natječaja za imenovanje članova Uprave, a najduže na vrijeme od šest mjeseci – stoji u priopćenju Vlade.

– Bez obzira na sve potencijalne okolnosti, razmjer afere u INA-i je toliki da cijela uprava mora otići. Mađarska strana je poruku dobro razumjela, a zašto hrvatski članovi nisu to oni moraju odgovoriti. Osobno sam zatečen što se nitko od njih nije oglasio niti jednom u zadnja četiri tjedna i to je još jedan element koji ih diskvalificira. Oni će biti smijenjeni u srijedu, a onda se trebaju poduzeti sve mjere uključujući i one vezane za otpremnine ― rješenje postoji – kaže premijer Plenković.

Foto: Twitter

Miroslav Skalicki je…

˝Iskusni manager s više od 20 godina iskustva rada za Shell, jednu od vodećih multinacionalnih kompanija. Radio u međunarodnom okruženju na dužnosti generalnog direktora i direktora odjela. Raspolaže velikim iskustvom u vođenju poslovanja na međunarodnoj razini, korporativnom upravljanju, vođenju projekata i razvojem strategije poduzeća. Godinama uspješno vodio međunarodne timove i često bio mentor mlađim talentiranim kolegama.

Nakon karijere u Shellu, 2008. godine osniva vlastitu firmu, gdje radi kao poslovni savjetnik i kao regionalni predstavnik multinacionalnih poduzeća iz energetskog sektora.

S obzirom na svoj rad u jednoj od vodećih multinacionalnih kompanija i višegodišnji rad kao privatni poduzetnik, posjeduje specifično iskustvo koje objedinjuje poznavanje velikih korporacija i privatnog poduzetništva.

Rođen u Zagrebu u prosincu 1960. godine. Završio studij naftnog rudarstva na RGN fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i specijalistički studij iz područja korporativnog upravljanja i strategije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Karijera u posljednjih 10 godina

  •     2008. (rujan) do danas –  vlasnik i direktor tvrtke Peti kvadrant d.o.o.
  •     2008. (travanj–rujan) –  Shell Global Lubricants – voditelj projekta »B2C strategija za Europu«
  •     2003. – ožujak 2008.
  •     Shell Italia S.p.A. – različite pozicije na razini Italije i cijele južne Europe
  •     1998–2003.
  •     Shell d.o.o. Zagreb – generalni direktor˝

Foto: Peti kvadrant

Hrvoje Šimović

˝Dr. sc. Hrvoje Šimović redoviti je profesor na Ekonomskom fakultetu – Zagreb na kojem je zaposlen od 2003. godine. Prije toga radio je u Croatia banci d.d. U znanstveno-nastavno zvanje docenta izabran je 2010. godine, a u izvanrednog profesora 2013. godine. Diplomirao je 2002. godine, obranio znanstveni magistarski rad 2005. godine, a doktorirao 2008. godine. Dobitnik je nagrada Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika za doktorsku disertaciju (2009.) i magistarski rad (2006.). Područje znanstvenog interesa su mu javne financije, fiskalna politika i oporezivanje. 

Uz redovnu nastavu na Ekonomskom fakultetu – Zagreb, vanjski je suradnik na Pravnom fakultetu u Zagrebu na doktorskom studiju i poslijediplomskom specijalističkom studiju Fiskalni sustav i fiskalna politika na kolegijima “Fiskalna politika” i “Javni dug i upravljanje javnim dugom” te na Fakultetu organizacije i informatike na preddiplomskom sveučilišnom studiju Ekonomike poduzetništva na kolegiju “Porezni sustavi”.˝

Foto: Twitter / Centar za mirovne studije

Emanuel Kovačić

˝Emanuel Kovačić radi na poziciji direktora Sektora za odnose s vanjskim subjektima INA-e, ranije je bio direktor Odjela pravnih poslova CEMEX-a Hrvatska te zamjenik direktora pravnog odjela u Société Générale – Splitskoj banci, gdje je bio zadužen za poslovanje s pravnim osobama i tržište novca. Prije toga radio je u Bank Austria Croatia. Trenutno je i član izvršnog odbora Hrvatske udruge poslodavaca.˝

Foto: HUP

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba