Evo iz kojih zemalja najčešće dolaze 'internet prevaranti'

Pripazite, ovo je njihov ‘modus operandi’: Jave se na vaš oglas i onda…

Objavljeno: 18.09.2022. zagorjeinternational

Kako je internetska trgovina u posljednje dvije godine u Hrvatskoj doživjela veliki uzlet, tako su se pojavile i brojne prijevare kojim kriminalci (kibernetički, ali i oni klasični) žele izvući novac od neopreznih građana, javlja Zimo.
U posljednje vrijeme sve su češći pokušaji prijevare putem raznih portala za online kupovinu, posebno na oglašivačkim stranicama i/ili putem telefonskih poziva u kojima se spominju legitimne dostavne službe.
Prevaranti iz raznih zemalja, najčešće iz Ukrajine, Rusije, Litve, Estonije, javljaju se na oglase domaćih prodavača te putem lažne web stranice i/ili SMS odnosno WhatsApp poruke traže korisnike broj kartice, kontrolni broj i datum isteka kartice. Na to su upozorili i iz DPD-a, kojim se sve češće javljaju građani koji su prevareni ili koje su pokušali prevariti na ovaj način.

Najnovije po kategorijama

“Želimo osvijestiti javnost o prisutnosti projekata omogućenih EU sredstvima u lokalnoj zajednici, ali i zadržati svijest građana o uključenosti rezultata EU projekata u naše svakodnevne živote”

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter