S početkom u 19 sati

U utorak otvorenje izložbe likovnih radova 38. Susreta likovnih stvaralaca

Objavljeno: 16.09.2022. zagorjeinternational

U utorak, 20. rujna, s početkom u 19 sati, u Gradskoj galeriji Zabok održat će se otvorenje izložbe likovnih radova “38. Susreta likovnih stvaralaca“.

 Izložba će u postavu od 20. rujna do 22. listopada predstaviti čak 109 autora iz gotovo cijele Hrvatske s izvrsnim radovima u različitim tehnikama – od olovke, pastela, akvarela, tuša, akrila i ulja na platnu pa sve do kombiniranih tehnika i radova u mediju skulpture i keramike. Rezultat je godišnjeg likovnog natječaja Hrvatskog sabora kulture, a izloženi radovi odabrani su u konkurenciji od 289 prijavljenih radova iz 30 hrvatskih likovnih udruga.

Postav izložbe završava tradicionalnim Susretom likovnih stvaralaca – likovnom manifestacijom Hrvatskog sabora kulture koja svake godine u jednoj od hrvatskih galerija okuplja hrvatske likovne udruge i najuspješnije autore. Ovogodišnji 38. Susret likovnih stvaralaca bit će održan 22. listopada, s početkom u 11 sati, a u svečanom programu Susreta i zatvaranja izložbe najuspješnijim autorima i udrugama bit će dodijeljene nagrade i priznanja Hrvatskog sabora kulture.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba