Dužnost će obnašati do imenovanja njihovih nasljednika

Dva mađarska člana Uprave Ine podnijeli ostavke

Objavljeno: 16.09.2022. zagorjeinternational

Ina je na Zagrebačkoj burzi objavila da su dva mađarska člana Uprave Ine, Jozsef Simola i Ferenc Horvath, dali ostavke, piše Index.hr.

-Ferenc Horváth i József Simola, članovi Uprave Ine koje je nominirao MOL, podnijeli su ostavke 16. rujna 2022. godine, unatoč tome što ni na koji način nisu upleteni u nezakonite radnje vezano uz Inu koje su se pojavile u javnosti krajem kolovoza. Obojica će nastaviti obnašati dužnosti članova Uprave Ine do imenovanja njihovih nasljednika kako bi se osigurao kontinuitet poslovanja kompanije – stoji u objavi Ine.

Iz MOL-a su objavili:

-Ferenc Horváth i József Simola, članovi Uprave Ine koje je nominirao MOL, podnijeli su ostavke 16. rujna 2022., unatoč tome što ni na koji način nisu upleteni u nezakonite radnje vezano uz Inu koje su se pojavile u javnosti krajem kolovoza. Gospodin Horváth i gospodin Simola bili su članovi Uprave Ine od 1. veljače 2021. godine. Obojica članova Uprave u odlasku bili su zgroženi otkrićima oko slučaja Škugor, te su unatoč potpunoj neupletenosti u taj slučaj pokazali osobnu zapovjednu odgovornost za cjelokupno Inino poslovanje podnošenjem ostavki na svoje funkcije. Obojica će nastaviti obnašati dužnosti članova Uprave Ine do imenovanja njihovih nasljednika kako bi se osigurao kontinuitet poslovanja kompanije – stoji u njihovoj objavi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba