U sklopu projekta “Talent Magnet“

VARAŽDIN: U “Bronxu” i na “Štuku” postavljene nove košarkaške table

Objavljeno: 15.09.2022. zagorjeinternational

Grad Varaždin u suradnji s Razvojnom agencijom Sjever – DAN u sklopu projekta “Poboljšanje institucionalnih kapaciteta i novo višerazinsko upravljanje za privlačenje i zadržavanje talenata u dunavskoj regiji “Talent Magnet”, zamijenio je stare košarkaške table i obruče, te osvježio konstrukciju na popularnim igralištima u Bronxu Ulica Miroslava Krleže i na Štuku, Ulica Eugena Kumičića.

“Talent Magnet” se bavi velikim društvenim izazovima (demografskim i tržište rada)  nastalima zbog migracije visokoobrazovanih mladih, prvenstveno iz malih i srednjih gradova u dunavskoj regiji (odljeva mozgova).

-Ovaj projekt namjerava riješiti izazove poboljšanim upravljanjem na više razina, praktičnim alatima za privlačenje i zadržavanje talenata koji su prilagođeni specifičnim potrebama. Glavni cilj “Talent Magneta” je poboljšanje institucionalnih kapaciteta za smanjenje iseljavanja mlade talentirane radne snage, a glavni rezultat “Talent Magneta” je uspostavljeni novi višerazinski model za privlačenje i zadržavanje talenata. U sklopu obnove  košarkaških igrališta, na Štuku će se održati i prigodni košarkaški turnir ovisno o vremenskim uvjetima. O terminu će javnost biti pravovremeno obaviještena – rekli su iz Grada Varaždina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba