Moderna verzija kvadratića

Predstavljen novi dres Vatrenih za Mundijal u Kataru

Objavljeno: 15.09.2022. zagorjeinternational

Hrvatski nogometni savez na svojoj službenoj web stranici predstavio je izgled novih dresova Vatrenih koje će nositi na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

-Prva garnitura dresa inspirirana je temom vatrenog srca, savršeno se uklapajući u strastven, radišan i vatren karakter hrvatskog naroda i reprezentacije. Riječ je o redizajniranoj i moderniziranoj verziji kvadratića koji su odavno postali globalno prepoznatljiv simbol hrvatskog ponosa. Neravnomjerno posloženi, donose pravo osvježenje, a na bijeloj površini središnjeg dijela dresa, uz plavi Nikeov logo, i dalje se ponosno ističe grb Hrvatskog nogometnog saveza -napisali su iz HNS-a.

A kako izgleda pričuvni dres?

-Pričuvni dres dodatno oplemenjuje kultne kvadratiće kroz simboliku prirodnih ljepota i nacionalnog ponosa; oni su u ovom slučaju zamagljeni i valovitih linija u kombinaciji tamnoplave i tirkizne boje, a dizajnirani tako da podsjećaju na plime i oseke Jadranskog mora čiji valovi zapljuskuju hrvatsku obalu. Stilski uzorci prezimena i brojeva na dresovima također su u duhu hrvatske povijesti i tradicije s obzirom na to da su inspirirani povijesnom hrvatskom glagoljicom – rekli su iz HNS-a.

Kapetan Vatrenih Luka Modrić rekao je da je izuzetno ponosan što je imao privilegiju najviše puta odjenuti predivni hrvatski dres te se veseli novoj garnituri koja slijedi prepoznatljivu tradiciju.

-Ta magična crveno-bijela polja čine hrvatski dres najprepoznatljivijim na svijetu, a novi dizajn podsjeća me malo na 1998. godinu i legendarnu momčad koja je inspirirala moju generaciju. Također, jako mi se sviđaju atraktivan dizajn i privlačne boje na pričuvnom dresu, siguran sam da će biti jako popularan među našim navijačima – kazao je Modrić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba