Radovi na nogostupu u klanječkim Gredicama u posljednjoj fazi, obišao ih i župan Kolar

GRADONAČELNIK BRLEK: Ova dionica nam je posebno bitna jer je jako prometna, a na nama je da osiguramo siguran put za sve

Objavljeno: 15.09.2022. Vanja Hozmec

Uz županijsku cestu ‘Ž2186’ u naselju Gredice na području grada Klanjca u tijeku je izgradnja nogostupa, projekt vrijedan 900.000 kuna kojeg zajednički financiraju Županijska uprava za ceste KZŽ s 300.000 kuna, Ministarstvo graditeljstva sa 120.000 kuna, a ostatak dolazi proračuna Grada. 

Radove je obišao i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar u društvu gradonačelnika Klanjca Zlatka Brleka i ravnatelja Županijske uprave za ceste Stjepana Sirovca, a tom je prilikom gradonačelnik Brlek otkrio da su radovi trenutno u zadnjoj fazi.

Ukupno 4,5 kilometara 

– Nogostup je duljine 4,5 kilometara, a gradimo ga kroz četiri godine. U ovu četvrtu faza je uključena i ugradnja odvodnje. Ova dionica nam je posebno bitna, jako je prometna, a tom dionicom ujedno učenici prema Mihanović Dolu idu na autobus prema školama, a i radnici putuju prema predionici. Naša je deviza da moramo osigurati siguran put, pogotovo za sve naše sudionike u prometu, a najvažnije je da su dionice na kojima radimo postale jako dobra meta našim šetačima – rekao je Brlek i dodao da se nada kako će radovi završiti do kraja listopada kako je i predviđeno. 

Sirovec je istaknuo kako se, osim standardnih problema, ŽUC aktivno uključuje i u programe sufinanciranja komunalne infrastrukture u dogovoru s gradovima i općina što je slučaj i u Gredicama.

– Osim što rješavamo taj pješački promet i postižemo sigurnije kretanje pješaka, rješavamo i pitanja oborinske odvodnje i sukladno dokumentaciji i prostoru, radimo i proširenje trake tako da zajedničkom suradnjom djelujemo na više polja. Nadamo se da ćemo se i u narednim razdobljima moći uključiti u ovakve projekte – poručio je. 

Projektirajte 

Kolar je istaknuo kako su Županija i ŽUC svjesni što znači sigurnost prometa.

– Imamo poseban program unutar proračuna ŽUC-a gdje raspisujemo javni poziv gdje se mogu javiti jedinice lokalne samouprave. Ove godine smo osigurali dva milijuna kuna i javilo se 13 jedinica lokalne samouprave. Nakon pregleda i ocjena dokumentacije, odabrali smo ih osam. Velike su to dionice i potreban je rok, jedno tri, četiri godine. Ovim putem pozivam sve kolegice i kolege da u suradnji sa ŽUC-om projektiraju. Obzirom na veliku zainteresiranost, mi ćemo u sljedeće tri godine izdvojiti po tri milijuna kuna, pa uz druga sufinanciranja mogli bismo preko 20 milijuna kuna uložiti u izgradnju novih nogostupa – poručio je na kraju Kolar.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba