Odluka Vlade na posljednjoj sjednici

IMAT ĆEMO VIŠE SVOJEG PLINA: INA će povećati proizvodnju plina i prodavati ga HEP-u

Objavljeno: 14.09.2022. zagorjeinternational

Vlada je na sjednici donijela odluku prema kojoj se INA obvezuje na povećanje proizvodnje plina te na prodaju istog HEP-u, piše 24sata, a ministar gospodarstva Davor Filipović tom je prilikom rekao da će tako sav plin koji se proizvede u Hrvatskoj i ostati u Hrvatskoj.

– Jučer smo imali sjednicu kriznog tima za sigurnost opskrbe plinom i jednoglasno su donesene dvije odluke – prvo je da INA poveća proizvodnju plina u RH u najvećoj trenutnoj mogućnosti, a to je sada za 10 posto te drugo da se sav plin koji INA proizvede dalje proda HEP-u, a onda da HEP taj plin dalje distribuira, prodaje sukladno odluci Vladi našim kućanstvima, bolnicama, vrtićima, našim institucijama – rekao je Filipović. 

Inače, ministar je tu odluku najavio i predstavnicima MOL-a na sastanku prošlog tjedna kada su razgovarali o smjeni Uprave INA-e nakon jedne od najvećih pljački koja se dogodila. 

– INA u 2022. godini planira proizvesti 703 milijuna kubika plina i rekao sam predstavnicima MOL-a da sav taj plin treba ići hrvatskim građanima, hrvatskim institucijama, bolnicama, vrtićima i to po prihvatljivoj cijeni. Neprihvatljivo je da najvišu cijenu plina plaćaju hrvatske institucije, a kojekakve firme plaćaju puno nižu cijenu – rekao je nakon sastanka Filipović. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba