Policijska akcija na Srednjacima otvara mnoga pitanja, evo detalja

Bosanci urgirali drogama i oružjem po Hrvatskoj, jedan od njih suradnik je narkobosa ˝Cezara˝?

Objavljeno: 14.09.2022.

Dvojica državljana Bosne i Hercegovine u starosti od 38 i 32 godine u stanu i garaži na Trešnjevci neovlašteno su proizvodili, a zatim i prodavali drogu. Uz to, posjedovali su, izrađivali i nabavljali oružje i eksplozivnih tvari.

Sumnja se da su, prema izvješću Policijske uprave zagrebačke, protivno zakonu o suzbijanju zlouporabe droga, na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljali veće količine marihuane, kokaina i heroina koje su potom skrivali, miješali s punilima, vagali i prepakiravali.

Policijski službenici su temeljem naloga nadležnog suda obavili pretragu stana i garaže na Trešnjevci kojima su se osumnjičene osobe koristile, a prilikom pregleda pronašli su ukupno 229,9 grama marihuane, 56,1 grama kokaina, 39,8 grama heroina i 699 grama punila. Droga je bila namijenjena daljnjoj prodaji budući da je pronađeno i pet vaga za precizno mjerenje težine.

Pretragom je pronađeno i 1910 komada streljiva različitog kalibra, pet spremnika za pištolje i jedna elektrodetonatorska kapisla zajedno s neutvrđenim elektroničkim sklopom.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene osobe predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Jedan od uhićenih, Edin Balić iz Velike Kladuše, jedan je od kriminalaca uhapšenih, a on je jedan od najbližih suradnika narkobosa Dine Muzaferovića Cezara. I Balić i Cezar su u bijegu od prošle godine u lipnju kada je Tužilaštvo BiH “presrelo akciju” Tužilaštva Unsko-sanskog kantona i tako spasilo organizatore kriminalne grupe koja je u šumama na granici između BiH i Hrvatske uzgajala marihuanu vrijednu nekoliko milijuna maraka. U svibnju ove godine u Kladuši je ubijen Eldin Ćerimović, svjedok-pokajnik u ovom predmetu, kako piše Istraga.ba. Istražni organi sumnjaju da su danas uhapšeni Edin Balić i njegov šef Dino Muzaferović zvani Cezar organizatori ubojstva svjedoka Ćerimović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba